fc-utrecht-logo

1 - 0

PEC Zwolle

FC Utrecht begint seizoen met driepunter

FC Utrecht is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. In Stadion Galgenwaard, dat als gevolg van een door de gemeente Utrecht opgelegde straf deze middag leeg bleef, was een treffer van Ole Romeny voldoende om PEC Zwolle over de knie te leggen: 1-0.  

Liveblog laatst geupdate om:
11-08-2024 om 18.52

Debutanten

18.51 uur

Zes spelers maakten vandaag hun debuut voor FC Utrecht. Gefeliciteerd, Siebe Horemans, Alonzo Engwanda, Paxten Aaronson, David Min, Noah Ohio en Matisse Didden!

Jans & Romeny reageren

18.16 uur

Hoofdtrainer Ron Jans en doelpuntenmaker Ole Romeny reageren na afloop van de winstpartij tegen PEC Zwolle.

📊 Statistieken

16.56 uur

En natuurlijk, ook een blik werpen op de statistieken. Dit zijn enkele getallen die horen bij FC Utrecht - PEC Zwolle:

📄 Karakteristieken

16.49 uur

Dit zijn de karakteristieken die de archieven van de Eredivisie ingaan, horend bij editie 2024/2025 van FC Utrecht - PEC Zwolle:

FC Utrecht - PEC Zwolle 1-0 (1-0)
16. Ole Romeny 1-0

Gele kaarten: Eliano Reijnders, Nick Fichtinger, Filip Krastev (PEC Zwolle).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Siebe Horemans, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani (79. Matisse Didden); Zidane Iqbal (79. Can Bozdogan), Alonzo Engwanda, Jens Toornstra (60. Victor Jensen); Ole Romeny (67. Taylor Booth), David Min (60. Noah Ohio), Paxten Aaronson.

Opstelling PEC Zwolle: 
Jasper Schendelaar; Eliano Reijnders, Tristan Gooijer (26. Nick Fichtinger), Anselmo García Mac Nulty, Thierry Lutonda; Davy van den Berg (82. Kaj de Rooij), Anouar El Azzouzi, Odysseus Velanas; Braydon Manu (56. Dylan Mbayo), Thomas Buitink (82. Tolis Vellios), Filip Krastev.

✅ Afgelopen!

90

YES!

Wedstrijd afgelopen, buit binnen: FC Utrecht wint tijdens de eerste speelronde van het seizoen met 1-0 van PEC Zwolle.

🟨 Weer geel voor een Zwollenaar

89

Ook Filip Krastev gaat nu het boekje van scheidsrechter Jannick van der Laan in. De aanvaller van PEC Zwolle kleunt er te stevig in tegen Mike van der Hoorn.

🟨 Fichtinger krijgt een kaart

87

PEC Zwolle-invaller Nick Fichtinger begaat een overtreding op Can Bozdogan en wordt bestraft: geel voor de Overijsselse verdediger.

🔃 Ook PEC Zwolle vervangt duo

82

Ook PEC Zwolle wisselt twee keer. Davy van den Berg en Thomas Buitink staan hun plekken af aan Kaj de Rooij en Tolis Vellios.

🔃 Opnieuw dubbele wissel

79

Wederom een dubbele wissel bij FC Utrecht, in een wedstrijd waarin er meer vervangingen te noteren zijn dan grote kansen. Can Bozdogan en Matisse Didden vervangen Zidane Iqbal en Souffian El Karouani.

Voor Didden is het zijn eerste officiële wedstrijd namens FC Utrecht.

🔃 Booth vervangt Romeny

67

In een wedstrijd waarin het steeds fysieker wordt en de vloeiende aanvallen wat minder veelvoorkomend zijn dan voor de break heeft Taylor Booth zijn entree gemaakt. Hij lost Ole Romeny af.

💥 Dotten van kansen

61

Twee dotten van kansen!

De eerste is voor FC Utrecht. Nick Viergever's kopbal raakt na een corner de bovenkant van de lat. Aan de andere kant van het veld krijgt Filip Krastev, terwijl hij in het strafschopgebied staat, alle tijd en ruimte om uit te halen. Zijn schot wordt in de kiem gesmoord en dus houdt de voorsprong van FC Utrecht stand.

🔃 Twee wissels, Ohio debuteert

60

Het officiële debuut van Noah Ohio voor FC Utrecht is een feit. De aanvaller lost David Min af in de punt van de voorhoede.

Ook Victor Jensen valt in. Hij vervangt Jens Toornstra.

🔃 PEC Zwolle wisselt opnieuw

56

De tweede vervanging in het team van PEC Zwolle is een feit. Braydon Manu staat, op de rechtsbuitenpositie, zijn plek af aan Dylan Mbayo.

🧤 Barkas redt

52

Paxten Aaronson verliest een duel op de achterlijn en als gevolg daarvan kan Davy van den Berg namens PEC Zwolle uithalen. Vasilis Barkas redt.

▶️ De bal rolt weer

46

Deel twee van FC Utrecht – PEC Zwolle is van start.

Ron Jans en Johnny Janssen hebben de wisselkaarten op zak gehouden tijdens de break.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht gaat met 1-0 aan de leiding en die voorsprong is verdiend, gelet op het spelbeeld en de kansenverhouding.

🟨 Reijnders op de bon

43

De eerste gele kaart van de middag is voor oud-speler van Jong FC Utrecht Eliano Reijnders. De rechtsback van PEC Zwolle wordt door arbiter Jannick van der Laan bestraft voor een overtreding op Souffian El Karouani.

📊 Mijlpaal voor Toornstra

40

Jens Toornstra schrijft dankzij zijn beslissende pass voor de openingstreffer van de partij een assist bij.

Hij is de vierde speler deze eeuw die de 20 haalt als het gaat om doelpunten én assists namens FC Utrecht. Toornstra (23 goals, 20 assists) staat in hetzelfde rijtje als Dirk Kuijt (45 doelpunten, 27 assists), Dave van den Bergh (29 treffers, 41 assists) en Gyrano Kerk (36 goals, 27 assists).

🔃 Gooijer valt uit

26

Een noodgedwongen wissel bij PEC Zwolle. Verdediger Tristan Gooijer blesseert zich en wordt vervangen door Nick Fichtinger.

Tijdens de behandeling van Gooijer wordt direct een drinkpauze ingelast. De spelers nemen niet alleen koude vloeistoffen tot zich, maar verkoelen zich ook door middel van drijfnatte handdoeken die uit een koelbox met koud water komen. Niet alleen is het vrij warm vandaag, het is ook behoorlijk benauwd.

⚽️ GOAL! 1-0!

16

JA! Raak!

FC Utrecht neemt de leiding. Verdiend, ook! En een fijne treffer: Jens Toornstra omspeelt Jasper Schendelaar en verkiest een breedtepass op Ole Romeny boven een eigen poging. Een excellente keuze: Romeny schuift de bal in het lege PEC Zwolle-doel: 1-0 voor FC Utrecht!

 

👀 Initiatief

9

FC Utrecht begint voortvarend aan de partij. Het team van Ron Jans neemt het initiatief en daaruit ontstaan al enkele mogelijkheden. Met name debutant David Min is tot nu toe een plaag voor de Zwolse defensie, die ondanks de Utrechtse aanvalslust nog wel standhoudt.

▶️ Afgetrapt na minuut stilte

1

De bal rolt in Stadion Galgenwaard. Daar is, na een minuut stilte ter nagedachtenis van de eind vorige maand overleden oud-medewerker Frank Zilver, de wedstrijd begonnen.

‘Geen goud maar Zilver RIP’, staat te lezen op een spandoek op de Zuidtribune.

👀 Het team van PEC Zwolle

13.31 uur

Met deze ploeg begint PEC Zwolle aan de wedstrijd: Jasper Schendelaar; Anselmo García Mac Nulty, Thierry Lutonda, Anouar El Azzouzi, Braydon Manu, Davy van den Berg, Odysseus Velanas, Eliano Reijnders, Thomas Buitink, Tristan Gooijer, Filip Krastev.

Precies: met een aantal oude bekenden. Aanvoerder Davy van den Berg speelde 3 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht en kwam tot 40 partijen in Jong FC Utrecht. Odysseus Velanas speelde met Jong FC Utrecht 108 keer in de Eerste Divisie en deed eveneens 3 keer mee in het vlaggenschip van de Utrechters. Eliano Reijnders kwam 35 keer uit voor de beloftenploeg van FC Utrecht, maar speelde niet in het eerste elftal.

📋 Vier debutanten in de basiself

13.12 uur

Zie hier: de eerste basiself van dit seizoen van FC Utrecht.

Vier spelers maken hun debuut voor de Domstedelingen: Siebe Horemans, David Min, Paxten Aaronson en Alonzo Engwanda.

Horemans kwam deze zomer over van Excelsior, Min werd overgenomen van RKC Waalwijk, Aaronson wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt en Engwanda maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Utrecht.

Ook voor Tom de Graaff, Andreas Dithmer, Noah Ohio, Matisse Didden, Rickson van Hees en Joshua Mukeh zou FC Utrecht – PEC Zwolle hun debuutwedstrijd voor de Utrechters kunnen worden: zij beginnen op de bank.

📺 Match Preview

12.45 uur

Noem het gerust de ultieme voorbeschouwing op FC Utrecht - PEC Zwolle: de Match Preview. Daarin komen onder anderen Paxten Aaronson en Jens Toornstra deze week aan bod:

👀 Ha, mannen!

11.56 uur

Ondertussen zijn de spelers gearriveerd bij Stadion Galgenwaard.

Om 14.30 uur gaat de bal rollen aan het Herculesplein.

📺 Ron Jans blikt vooruit

11.31 uur

Een uitgebreide terugblik op de voorbereiding én voorbeschouwing op het nieuwe seizoen met Hoofdtrainer Ron Jans. Je ziet het in deze video:

📊 Feitjes en weetjes

10.32 uur

Jens Toornstra speelde de meeste Eredivisiewedstrijden van alle huidige Eredivisiespelers: 445. De FC Utrecht’er is bovendien de enige huidige Eredivisiespeler met en goal in elk van de laatste 14 Eredivisieseizoenen.

Nog veel meer feitjes en weetjes over de wedstrijd van vanmiddag lees je HIER.

📸 Minuut stilte en rouwbanden

10.00 uur

Bij FC Utrecht - PEC Zwolle wordt stilgestaan bij het overlijden van oud-medewerker Frank Zilver. De spelers van FC Utrecht dragen vandaag rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen. 

Zilver overleed eind vorige maand op 60-jarige leeftijd.

📺 Alles over de voorbereiding

09.13 uur

De competitie begint, en dus zit de voorbereiding erop. Een intensieve periode, vol trainingen, oefenduels én transfers. Een terugblik op de afgelopen zes weken is te zien in de eerste aflevering van dit seizoen van FC Utrecht TV:

📆 Vandaag in...

08.29 uur

Er mag vandaag gezongen worden voor Wim van der Horst en Irfan Bachdim. De oud-spelers van FC Utrecht zijn vandaag jarig: respectievelijk 68 en 36 jaar.

Het onderonsje FC Utrecht – PEC Zwolle stond op deze dag in 2019 overigens ook al op het programma. Toen namen de bezoekers in Stadion Galgenwaard via een treffer van Gustavo Hamer de leiding en repareerde FC Utrecht de schade na de rust. Doelpunten van Sander van de Streek, Simon Gustafson en Willem Janssen leverden een 3-1 overwinning op.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Matchday. De eerste van dit seizoen. FC Utrecht kruist vandaag de degens met PEC Zwolle in een leeg Stadion Galgenwaard. Vanwege een straf die door de gemeente Utrecht is opgelegd, blijven de poorten van het stadion vanmiddag gesloten.