fc-utrecht-logo

3 - 2

Logo Willem 2

FC Utrecht pakt drie punten tegen Willem II

FC Utrecht heeft de vierde driepunter van dit seizoen te pakken. In Stadion Galgenwaard waren de Utrechters, derde in het Eredivisieklassement, met 3-2 te sterk voor de nummer vijf van de ranglijst Willem II.

Liveblog laatst geupdate om:
21-09-2024 om 20.35

Reacties na afloop

20.34 uur

Noah Ohio, Yoann Cathline en Hoofdtrainer Ron Jans reageren na afloop van de winstpartij tegen Willem II.

🏅 Bozdogan gehuldigd

19.20 uur

Uitblinker van de Wedstrijd vandaag: Can Bozdogan.

👕 Scoor een collector's item

19.07 uur

De shirts die de spelers vandaag droegen tijdens de overwinning op Willem II worden geveild.

Het zijn collector's items, want niet alleen werden ze tijdens een Eredivisiewedstrijd gedragen door de spelers van FC Utrecht, ook staat er een eenmalige rugsponsoruiting op de tricots; die van De Sjouwers.

Voor meer info en bieden: KLIK HIER.

📍 Toornstra bereikt mijlpaal

18.49 uur

FC Utrecht – Willem II: voor Jens Toornstra was de 450ste Eredivisiewedstrijd in zijn loopbaan.

Daarmee staat Toornstra op een gedeelde plek 21 op de eeuwige ranglijst. Toornstra deelt die positie met Hans van Breukelen en Dick Advocaat.

❌ Twee eigen doelpunten

18.46 uur

Twee van de drie Utrechtse treffers waren vandaag van Tilburgse makelij. Raffael Behounek en Runár Thór Sigurgeirsson passeerden hun eigen doelman, Thomas Didillon-Hödl.

Het was Willem II in de clubhistorie tot nu toe pas 1 keer eerder overkomen dat in een Eredivisieduel 2 eigen doelpunten werden gescoord. Dat was op 18 december 2010, toen Niek Vossebelt en Veli Lampi hun eigen goalie het nakijken gaven tegen ADO Den Haag, dat de Tricolores toen met 2-1 versloeg.

Het is FC Utrecht 3 keer eerder gebeurd dat een tegenstander meerdere eigen goals scoorde in 1 partij. Dat gebeurde eerder op 26 april 1981 in een thuisduel met Excelsior (2-2), op 28 november 1982 in een 4-1 thuiszege op HFC Haarlem en op 4 augustus 2019 in een 2-4 uitoverwinning op ADO Den Haag.

📊 Statistieken

18.42 uur

Met na vijf wedstrijden dertien punten op de teller, tijd om de statistieken van FC Utrecht - Willem II er bij te pakken.

📄 Karakteristieken

18.36 uur

De vierde driepunter van dit seizoen is een feit. En dit zijn de karakteristieken die bij die match horen.

FC Utrecht - Willem II 3-2 (2-2)
12. Raffael Behounek (eigen doelpunt) 1-0
29. Cisse Sandra 1-1
37. Noah Ohio (strafschop) 2-1
43. Cisse Sandra 2-2
53. Runár Thór Sigurgeirsson (eigen doelpunt) 3-2

Gele kaarten: Souffian El Karouani, Paxten Aaronson (FC Utrecht), Jesse Bosch, Ringo Meerveld, Amar Fatah (Willem II.

Rode kaart: 42. Peter Maes (trainer Willem II, twee keer geel).

Toeschouwers: 20.861.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Siebe Horemans, Mike van der Hoorn (74. Matisse Didden), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Alonzo Engwanda, Jens Toornstra (60. Victor Jensen); Ole Romeny (74. Miguel Rodríguez), Noah Ohio (60. David Min), Yoann Cathline (89. Paxten Aaronson).

Opstelling Willem II:
Thomas Didillon-Hödl; Mickaël Tirpan, Tommy St. Jago, Raffael Behounek; Amine Lachkar (66. Boris Lambert); Nick Doodeman (66. Amar Fatah), Jesse Bosch (65. Emilio Kehrer), Ringo Meerveld, Runár Thór Sigurgeirsson (88. Rob Nizet); Cisse Sandra, Kyan Vaesen (77. Jeremy Bokila).

✅ Afgelopen!

90

Klaar!

Joey Kooij fluit drie keer, wijst naar het midden. En dan weet heel Stadion Galgenwaard: de punten blijven ook vandaag weer in Utrecht; FC Utrecht verslaat Willem II met 3-2!

🔃 Aaronson komt erin

89

De tijd tikt in Utrechts voordeel weg in Stadion Galgenwaard, waar de kansen vandaag schaars zijn en aan beide kanten nog wordt gewisseld.

Paxten Aaronson komt voor Yoann Cathline bij FC Utrecht, en Rob Nizet lost Runár Thór Sigurgeirsson af bij de Tricolores.

🔃 Stormram bij Tilburgers

77

Ook nog een vervanging bij Willem II. Stormram Jeremy Bokila vervangt bij de Tilburgers Kyan Vaesen.

🔃 Wederom twee wissels

74

Mike van der Hoorn moet de strijd voortijdig staken. Per brancard verlaat hij het veld. Matisse Didden vervangt hem.

Ook Miguel Rodríguez valt in. Hij lost Ole Romeny af.

🔃 Willem II vervangt drietal

Drie wissels tegelijkertijd: Willem II gaat op de schop. Amine Lachkar, Nick Doodeman en Jesse Bosch staan hun plekken af aan Boris Lambert, Amar Fatah en Emilio Kehrer.

🔃 Dubbele wissel

60

De eerste wissels worden doorgevoerd in het team van FC Utrecht. David Min en Victor Jensen lossen Noah Ohio en Jens Toornstra af.

⚽️ GOAL! 3-2!

53

En daar is opnieuw de voorsprong voor FC Utrecht, dat voor de derde keer vandaag aan de leiding komt.

Na een heerlijke actie en knappe voorzet van basisdebutant Yoann Cathline is het Ole Romeny die van dichtbij intikt: 3-2!

▶️ Deel twee van start

46

De tweede helft is begonnen!

Geen wissels halverwege.

🟨 Kaarten in slotfase

45

Scheidsrechter Joey Kooij heeft het in de slotfase van de partij nog druk: twee spelers krijgen geel én er zijn twee gele en dus een rode prent voor Willem II-oefenmeester Peter Maes.

De spelers die op de bon geslingerd worden, zijn FC Utrecht's Souffian El Karouani en Willem II'er Jesse Bosch.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard: vier doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen: 2-2 dus.

⚽️ 2-2...

43

En weer wordt het gelijk. Cisse Sandra straft een slordigheid in de Utrechtse defensie af: 2-2.

⚽️ 2-1!

37

Opnieuw een voorsprong voor FC Utrecht!

Souffian El Karouani zet een bal voor en die komt op de hand van Cisse Sandra. Daarop wijst Joey Kooij naar de stip: pingel voor FC Utrecht. 

Dat klusje wordt vakkundig uitgevoerd door Noah Ohio. Hij schiet de bal de hoek in, en brengt FC Utrecht opnieuw aan de leiding: 2-1!

⚽️ 1-1...

29

Het staat weer gelijk.

Cisse Sandra schiet de bal de hoek in, buiten bereik van Vasilis Barkas: 1-1.

🏟️ Drukbezocht duel

24

Vroege voorsprong, volle tribunes: so far, so good!

⚽️ 1-0!

11

Ja!

Raak!

1-0!

Ole Romeny komt door over de rechterflank en zet voor. Nog voordat Noah Ohio de bal onberispelijk tegen de touwen kan beuken, glijdt Willem II'er Raffael Behounek 'm achter zijn eigen goalie. 

🧤 Ook werk voor Barkas

9

Ook Vasilis Barkas moet aan de bak. De goalie van de Utrechters keert een door Kyan Vaesen geschoten bal.

💥 El Karouani test Didillon-Hödl

3

Een eerste krachtproef voor Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl is er in de vorm van een schot van Souffian El Karouani. De sluitpost van de Tilburgers houdt de bal tegen, maar kan 'm niet klemmen. Het resulteert in een corner.

▶️ Game on!

1

De bal rolt in een zonovergoten Stadion Galgenwaard: FC Utrecht – Willem II is begonnen!

FC Utrecht speelt in de eerste helft richting de uitverkochte Bunnikside en voetbalt dus na de break in de richting van de Cityside.

📸 Elf minuten nog!

16.19 uur

Nog elf minuten tot de start van de vijfde Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht van seizoen 2024/2025!

ℹ️ De elf van de Tricolores

15.37 uur

De elf namen van Willem II? Dat zijn precies dezelfde als die bij de Tilburgers tijdens de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen aan de start stonden.

Het is voor het eerst sinds 1991/1992 dat een Eredivisieclub met dezelfde elf spelers begint aan de eerste zes wedstrijden van de jaargang.

Peter Maes kiest opnieuw voor deze elf: Thomas Didillon-Hödl, Runár Thór Sigurgeirsson, Nick Doodeman, Jesse Bosch, Kyan Vaesen, Cisse Sandra, Ringo Meerveld, Mickaël Tirpan, Raffael Behounek, Tommy St. Jago, Amine Lachkar.

📋 Basisplaats voor Cathline

15.18 uur

Hoofdtrainer Ron Jans heeft in de basisopstelling voor het duel met Willem II één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de vorige partij. Yoann Cathline staat aan de start, in plaats van Paxten Aaronson.

Het is de eerste keer dat Cathline in de basis staat bij FC Utrecht, waarvoor hij in de vorige wedstrijd al wel debuteerde.

📖 Scoor een gratis FC Today

14.31 uur

Ook vandaag weer gratis verkrijgbaar in Stadion Galgenwaard: FC Today!

In het programmaboekje van FC Utrecht van vandaag lees je onder meer een interview met Paxten Aaronson, staat Jaygo van Ommeren in de spotlights, checken we het supporterspaspoort van Jeroen Stap, staat een verhaal met Ruud Boymans, worden de selecties van beide ploegen voorgesteld waarbij wordt ingezoomd op Zidane Iqbal en Jeremy Bokila; en nog veel meer!

Voor toekomstige verhalen in de rubriek Het Supporterspaspoort zoekt de redactie nog kandidaten. Geef je op door een e-mail te sturen naar socialmedia@fcutrecht.nl! 

😎 Ha, mannen!

13.53 uur

Inmiddels van de partij in Stadion Galgenwaard: de spelers en stafleden van FC Utrecht!

📸 Het allermooiste plekkie

12.29 uur

Een mooie dag voor een mooie pot voetbal op het allermooiste plekkie!

👀 Tot vanmiddag?!

11.46 uur

Ja, de Bunnikside: die was ook voor het treffen met Willem II in een mum van tijd uitverkocht. Maar voor de andere tribunes van Stadion Galgenwaard zijn voor de wedstrijd tegen de Tilburgers nog tickets verkrijgbaar!

Je kunt jouw kaartje(s) ONLINE scoren of straks bij de stadionkassa’s aanschaffen.

🗣️ 'Aan het groeien als het gaat om spelhervattingen'

10.58 uur

“Ik heb het gevoel dat wij aan het groeien zijn als het gaat om spelhervattingen”, zei Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht in zijn voorbeschouwing op Willem II-thuis.

Bekijk de Match Preview hier, inclusief de nodige feitjes en weetjes én vooruitblikkende gesprekken met Jans en spits Noah Ohio:

👕 De Sjouwers op de rug

10.12 uur

De Sjouwers gaat vandaag de rug van FC Utrecht op. Het beeldmerk van die Utrechtse onderneming prijkt vandaag op de rugzijde van de wedstrijdshirts van FC Utrecht.

De ontzorger van particulieren en zakelijke klanten op het gebied van sjouwwerk is de winnaar van de door FC Utrecht georganiseerde actie ‘Jouw baas kan de rug van FC Utrecht op!’, waar meer dan 1.500 ondernemingen voor werden aangemeld.

Eerder deze week werd De Sjouwers door FC Utrecht verrast en dat ging zo:

📺 Viergever te gast in FC Utrecht TV

09.34 uur

Aanvoerder Nick Viergever was deze week te gast in FC Utrecht TV. Kijk de vijfde aflevering van dit seizoen hier terug:

⏪ Vandaag precies 10 jaar geleden

08.43 uur

Ruud Boymans? Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat hij zijn debuut maakt voor FC Utrecht. Bij een 0-0 stand komt hij als invaller in de ploeg in een thuisduel met FC Groningen. De partij eindigt in 1-0 voor FC Utrecht. Doelpuntenmaker? Precies: Boymans!

Lees HIER een interview met de spits van weleer, die tegenwoordig beroepsmatig grote evenementen organiseert.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Eindelijk weer een Eredivisie Matchday voor FC Utrecht!