Bondscoach Louis van Gaal heeft Jens Toornstra geselecteerd voor de oefenduels die Oranje deze zomer speelt tegen Indonesië en China. Het is voor Toornstra zijn eerste uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De middenvelder speelde al wel vier interlands voor Jong Oranje en mocht in zijn tijd bij ADO Den Haag al een keer meetrainen met het grote Oranje. Dat had toen te maken met een te kleine Oranje-selectie om optimaal te trainen.

Droom
“Het is een droom die uitkomt. Dit is heel leuk natuurlijk”, vertelt Toornstra over zijn uitverkiezing. “Ik weet ook wel dat een hoop goede spelers met Jong Oranje meegaan, maar de bondscoach roept me niet voor niets op. Ik ben blij en heel tevreden. Het niveau zal echt hoog zijn en ik zal hard moeten werken om er enigszins bij te komen. Ik zie er heel erg naar uit en denk dat ik veel kan leren van zo’n week. Ik hoop dat ik daar gebruik van kan maken als ik weer terugkom bij FC Utrecht.”

Naast Toornstra heeft ook voormalig FC Utrecht-speler Dwight Tiendalli voor het eerst een uitnodiging gekregen voor het grote Oranje. Ook oud-FC Utrecht-spelers Ricky van Wolfswinkel, Michel Vorm, Erik Pieters en Dirk Kuijt zijn opgeroepen. Zij en de rest van de selectie komen woensdag 29 mei bij elkaar in Hoenderloo voor een driedaagse trainingsstage. Vervolgens reizen ze af naar Azië, waar op vrijdag 7 juni een oefenduel wacht tegen Indonesië. Hierna vertrekken ze naar Peking en oefent Oranje op dinsdag 11 juni tegen China.