FC Utrecht en FC Twente gaan in twee wedstrijden uitmaken, wie het laatste Europese ticket krijgt. Donderdag vindt in Enschede de eerste confrontatie plaats tussen de twee ploegen. De aftrap is om 20:45 uur.

Het is de tweede keer dat de ploegen elkaar treffen in de play-offs. In het seizoen 2005/2006 won FC Twente in de eerste ronde van de play-offs beide duels (2-0 en 1-3) van FC Utrecht. Deze editie van de play-offs spelen de nummer vijf en zes van de Eredivisie in de finale om de laatste plaats in de voorronde van de Europa League. De eerdere ontmoetingen dit jaar in de Eredivisie eindigden thuis in 1-1 en in Enschede met 2-4 in het voordeel van FC Utrecht.

“Het worden duels tussen gelijkwaardige tegenstanders”, zegt trainer Jan Wouters. “Dit zijn de wedstrijden waarin de prijs gaat naar de beste ploeg. Iedereen is er van doordrongen dat we van een goed seizoen een heel goed seizoen kunnen maken. Het zullen wedstrijden worden op het scherpst van de snede, want FC Twente en FC Utrecht zijn aan elkaar gewaagd. De buitenwacht betitelt FC Twente misschien als de favoriet, maar ik denk dat wij niet voor niets vijfde zijn geworden in de competitie”, meent de trainer.

Collectief
Na de wisseling van de wacht bij FC Twente is trainer Alfred Schreuder anders gaan spelen met zijn elftal. Vooral de aanval lijkt voor de Tukkers precies op tijd in vorm te zijn. “Het is een ploeg die onder Schreuder verzorgd positiespel speelt”, zegt Wouters. “Het is een goed collectief met individuele kwaliteiten. Met name Tadic en Chadli springen er voor mij uit als spelers waarvan altijd dreiging uitgaat.”

Jan Wouters kan net als de laatste weken geen beroep doen op Bob Schepers (niet wedstrijdfit), Marcus Nilsson (niet wedstrijdfit), Leon de Kogel (lies), Yoshiaki Takagi (pols) en Adam Sarota (knie). Johan Mårtensson ontbreekt donderdagavond wegens een schorsing na zijn tweede gele kaart in de play-offs.

Support
Net als de het eerste tweeluik tegen sc Heerenveen benaderd Wouters de wedstrijden tegen FC Twente als een Europees duel. “Dat houdt in dat we eerder naar het oosten van het land afreizen om ons in een hotel in alle rust voor te bereiden op de wedstrijd”, zegt Wouters, die zich in Enschede gesteund weet door enkele honderden supporters. “Die steun is belangrijk voor de spelers. Ik verwacht dat het publiek weer achter ons gaat staan, net als afgelopen zondag in de Galgenwaard. Die support van het publiek was echt geweldig”, vertelt Wouters.

Steun FC Utrecht in Enschede!
Wil je nog mee naar Enschede voor de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs? Dan is vandaag de laatste mogelijkheid om kaarten te kopen voor de buscombi naar FC Twente. De buscombikaarten kosten € 18,90 per stuk en zijn online te verkrijgen en via de FC Utrecht Fanshop en de vestigingen van TicketBox. Om mee te gaan moet je wel in het bezit zijn van een uitkaart. Je kunt één kaart per uitkaart aanschaffen. De kaartverkoop loopt nog tot vandaag (woensdag). De bussen vertrekken donderdag om 18.00 uur vanaf Stadion Galgenwaard. Instappen kan vanaf 17.45 uur.

SV-leden € 10,- korting
De SupportersVereniging FC Utrecht geeft haar leden die meereizen naar Enschede een korting van € 10,-. Als lid van de SVFCU betaal je dan € 8,90 om de wedstrijd te bezoeken. Kijk -HIER- voor meer informatie over deze actie van de SupportersVereniging.