Bondscoach Holger Osieck heeft Tommy Oar en Michael Zullo opgenomen in de definitieve selectie van het Australisch elftal voor de WK-kwalificatieduels tegen Japan, Jordanië en Irak. De ‘Socceroos’ spelen op 4 juni uit tegen Japan, op 11 juni in Melbourne tegen Jordanië en op 18 juni in Sydney tegen Irak.

In de kwalificatiepoule met Japan, Jordanië, Oman en Irak staat Australië momenteel op de derde plaats, achter Japan en Jordanië. Het verschil met Jordanië bedraagt één punt. Australië heeft echter één duel minder gespeeld dan de bovenste twee. De nummers één en twee uit de poule plaatsen zich direct voor het WK in Brazilië. Nummer drie moet nog play-offs spelen. De winnaar van die play-offs maakt in een tweeluik tegen de play-offs-winnaar uit Zuid-Amerika uit welk land naar het WK gaat.

Ayoub

KNVB-coach Wim van Zwam heeft Yassin Ayoub definitief geselecteerd voor de trainingsstage van Oranje O19 ter voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in Oslo. Op de trainingsstage wordt een onderlinge selectiewedstrijd gespeeld. Op basis van dat duel maakt Van Zwam definitief bekend welke achttien spelers meegaan naar het toernooi in de Noorse hoofdstad. De Utrechtse middenvelder kwam eerder uit voor Oranje O18 en Oranje O17.