Wedstrijd van de Week: Mooi resultaat voor FC Utrecht O17

15 september 2024

FC Utrecht O17 behoudt in vermakelijke wedstrijd de drie punten in Utrecht.

Na een brilstand bij het rustsignaal vielen er genoeg doelpunten na rust. Na een snelle 2-0 voorspong voor de thuisploeg kwamen de gasten snel terug in de wedstrijd. Het siert FC Utrecht O17 dat de voorsprong tegen PSV O17 steeds weer werd uitgebreid naar twee doelpunten verschil.

In een vermakelijke wedstrijd tussen FC Utrecht O17 en PSV O17 trok Utrecht O17 aan het langste eind.

Onder toeziend oog van trainer Ron Jans klonk iets na 15.00 uur het fluitsignaal van scheidsrechter Stijn Heusschen. Tijdens de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Één grote kans voor de gasten die knap werd gepareerd door Mick Tiel. De ruststand brak aan met de welbekende brilstand.

In tweede helft brak het scoreverloop los. In de 10e minuut na rust viel FC Utrecht O17 aan. Na een goede loopactie richting de achterlijn van Thijs van Ingen werd de voorzet richting de tweede paal ingezet en kopte Noël Beulens de 1-0 binnen. Kort erna werd het 2-0 door de goal van Salah Taboucha uit de rebound, nadat de inzet van Mohammed Nour Bouhilal werd gekeerd door keeper Daan Hulleman. PSV O17 kwam snel met een antwoord en bracht in de 66e minuut de stand terug naar 2-1 door een kopbal van Brent Jonkers uit een corner.

Echter deerde dit FC Utrecht O17 niet en de Domstedelingen brachten het verschil weer naar 2 na een goed triple spel tussen Ties Nauta, Salah Taboucha en eindstation Géronimo Venloo die in de 81e minuut de 3-1 maakte. Het verschil werd kort hierna weer teruggedraaid met een aansluitingstreffer van PSV O17 in minuut 85 gemaakt door Kyano Penso, die met een volley doelman Mick Tiel verschalkte.

FC Utrecht O17 liet het er niet bij zitten en maakte de wedstrijd compleet door een 2e goal van Salah Taboucha, na een goede assist van Mats van Engelen over de verdediging van PSV O17, schoot Salah in de 90ste minuut de bal in de touwen.

Na 97 minuten klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en was de definitieve eindstand vastgezet.

De drie punten bleven vandaag in Utrecht.