Wedstrijd van de Week: Knappe zege FC Utrecht O16

28 september 2024

FC Utrecht O16 wint met 6-2 van de leeftijdsgenoten van AZ O16 in een zinderend duel en pakt daarmee de koppositie in divisie 1.

Een oppermachtig FC Utrecht O16 dat de tegenstander weinig kans gaf. Een ruime overwinning was het resultaat. Hopelijk een goed begin van een belangrijke week voor de mannen van O16.

Met AZ-thuis, Ajax-uit op dinsdag en als slotstuk Feyenoord-thuis heeft de onder 16 een fantastische week voor de boeg. Om 12.30 werd afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch en de thuisploeg greep direct het initiatief. Dit leverde snel een doelpunt op door een goede diepteloop actie van de sterk spelende Bright van Dijk.

De gastheren trapten het gaspedaal na de openingstreffer nog verder in, via een fantastische uithaal van Amin Ajdiri en een lastige stuiterbal van Driss Laaouina werd de score snel groot.    3-0 Na 20 minuten. Na een matige uittrap van de AZ O16-doelman kon Adam Attallihi de marge vergroten. 4-0 Met de rust.

Na de rust kwamen de Alkmaarders met nieuw elan uit de kleedkamer. Via laconiek opbouwen gaven de Utrechters de gasten weer enige hoop om terug te komen in de wedstrijd. Lang konden de gasten niet van hun treffer genieten. Een fantastische combinatie tussen Amin Ajdiri en Bright van Dijk werd bekroond met  de tweede goal van Ajdiri. Na een aantal wisselingen in beide elftallen scoorden de gasten eerst uit een slecht weggewerkte corner. Uit een fantastische dieptebal van Miles de Vries wist Bright van Dijk zijn tweede van de middag binnen te schieten. Verder positief nieuws kwam uit de ziekenboeg, Nick de Vos wist na een maand afwezigheid zijn rentree weer te maken.

Na dit sterke resultaat is het de taak aan de mannen van trainer Maarten Bormans om hier een goed vervolg aan te geven. Aanstaande dinsdag om 17.15 speelt de O16 op de Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van Ajax O16.