Uniek eerbetoon: FC Utrecht en Castore presenteren Mark van der Maarel-shirt

03 september 2024

Tricot wordt zondag gedragen tijdens afscheidswedstrijd en is vanaf nu verkrijgbaar.

Een uniek eerbetoon aan een ware clubman: FC Utrecht en Castore presenteren het Mark van der Maarel-shirt. Een tricot dat is opgedragen aan Van der Maarel en zijn onbegrensde clubliefde. Zondag wordt het shirt gedragen tijdens de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel in Stadion Galgenwaard en vanaf nu is het online en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

Natuurlijk prominent aanwezig op het Mark van der Maarel-shirt: de voor FC Utrecht zo typische diagonaal. Op dit tricot is die speels weergegeven en de optelsom van actiefoto’s van Van der Maarel, gemaakt door de jaren heen. De keuze was wat dat betreft reuze: Van der Maarel heeft 338 officiële Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht gespeeld. Slechts drie voetballers (Jan Willem van Ede, Leo van Veen en Jean-Paul de Jong) kwamen in de clubhistorie van de Utrechtse FC vaker uit voor de Domstedelingen in de Eredivisie.

Wat ook direct opvalt: het shirt is niet voorzien van sponsoruitingen. Hoofdsponsor Conclusion heeft afstand gedaan van hun recht op het plaatsen van hun logo op het tricot, waardoor de foto’s van Van der Maarel en daarmee de diagonaal nog beter tot hun recht komen. Een prachtige geste, waarvoor dank!

Het shirt is er in de maten Junior XS tot en met Junior XL, en voor volwassenen in de maten S tot en met 4XL. Het tricot, dat zondag door een van de twee teams wordt gedragen tijdens de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel in Stadion Galgenwaard, is verkrijgbaar á 45 euro. Desgewenst kan het shirt van bedrukking worden voorzien: de naam VAN DER MAAREL en het rugnummer 2. In dat rugnummer, dat speciaal voor dit shirt is ontworpen, is de handtekening van Van der Maarel verwerkt.

BESTEL SHIRT