2 - 1

Liveblog: Afscheidswedstrijd Mark van der Maarel

In een sfeervol Stadion Galgenwaard zwaaide clubicoon Mark van der Maarel definitief af als FC Utrecht-speler. In dit Liveblog kun je de hele dag nog eens nabeleven.

Liveblog laatst geupdate om:
09-09-2024 om 08.39

👀 Unieke shirts onder de hamer

18.00 uur

De tricots die zijn gedragen tijdens de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel worden geveild.

Voeg een collector's item toe aan jouw verzameling, breng HIER een bod uit.

📺 Highlights

17.15 uur

Volop genieten was het vanmiddag, bij de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel. De komende tijd nog enkele mooie videoproducties daarover, maar nu alvast: een samenvatting!

📄 Karakteristieken

16.30 uur

Team 1 - Team 2 2-1 (1-0)
28. Ruud Boymans 1-0
46. Urby Emanuelson 2-0
57. Mark van der Maarel 2-1

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling Team 1 (gecoacht door Erik ten Hag & Rick Kruys):
Robbin Ruiter (31. Nick Marsman), Mark van der Maarel (31. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Wout Brama (52. Rens Kruijswijk), Ruud Boymans (52. Rick van der Zon), Rick Kruys (44. Robin van der Meer), Willem Janssen, Jens Toornstra (47. Kees van Buuren), Nick Viergever, Urby Emanuelson, Anouar Kali (52. Pim van der Maarel).

Opstelling Team 2 (gecoacht door Ton du Chatinier, Jan Wouters & Robby Alflen):
Vasilis Barkas (31. Jeroen Verhoeven), Mike van der Hoorn (31. Mark van der Maarel, 60. Van der Maarel Junior), Édouard Duplan, Jacob Mulenga, Danny Verbeek, Cedric van der Gun (31. Lex Oosterling), Barry Maguire (31. Rick Verweij), Gianluca Nijholt (31. Kai Heerings), Dave Bulthuis, Gévero Markiet (31. Alje Schut), Jan Wuytens (31. Ismo Vorstermans).

🏁 Afgelopen!

60

Een publiekswissel bezorgt alle aanwezigen in Stadion Galgenwaard kippenvel en vormt het slotstuk van de wedstrijd.

Wat een moment. Wat een dag. Wat een icoon. Mark van der Maarel!

⚽️ 2-1!

57

Mark van der Maarel doet het!

Hij scoort tijdens zijn afscheidswedstrijd! Van der Maarel ontsnapt aan de aandacht van de nochtans ervaren defensie van Team 1, sprint af op Nick Marsman en verschalkt hem met een schot met buitenkant voet: 2-1!

⚽️ 2-0!

45

De 2-0 staat op het bord!

Urby Emanuelson chipt de bal met veel gevoel over Jeroen Verhoeven heen. Prachtig doelpunt!

🧤 Knappe save van Verhoeven

44

Een puike redding van Jeroen Verhoeven! De goalie voorkomt met een mooie reflex dat Ruud Boymans de score kan verdubbelen.

▶️ Mulenga met de eerste kans

31

De tweede helft is begonnen en de eerste kans is voor Jacob Mulenga. De Zambiaan kopt de bal richting de hoek, waar Nick Marsman stijlvol naartoe duikt.

Marsman is een van de vele 'nieuwe' gezichten tijdens deze tweede helft.

⏸️ Rust

30

"Er wordt heel goed gespeeld. Fantastisch positiespel", zegt Erik ten Hag, die met zijn team met een 1-0 voorsprong de rust in gaat. "Als je zo lang bij deze club overeind blijft, dan ben je een karakter. Dit heeft hij zó verdiend", aldus Ten Hag over Mark van der Maarel. 

Tijd voor een korte break!

⚽️ 1-0!

28

Ja, daar is-ie! Het doelpunt waar stiekem misschien wel iedereen in Stadion Galgenwaard op hoopt: een treffer van Ruud Boymans. 'Kale koppen niet te stoppen!', klinkt het, nadat de spits van weleer de bal feilloos in de verre hoek rost: 1-0.

💥 Lat!

26

Robbin Ruiter krijgt hulp van het aluminium. Een door Gévero Markiet geschoten bal eindigt op de lat.

❌ Doelpunt afgekeurd

22

Daar is dan het doelpunt waar Stadion Galgenwaard naar snakt: nota bene op aangeven van Mark van der Maarel schiet Ruud Boymans raak!

Maar: de assistent-scheidsrechter neemt zijn taak buitengewoon serieus en vlagt: offside, kennelijk. En dus gaat het feest niet door.

⛔️ Ruiter aan de bak

21

Nu ook werk voor Robbin Ruiter, die moet handelen na een streep van Gianluca Nijholt: mooie save!

👀 Kruys haalt uit

19

De volgende kans nu, in een wedstrijd die wat meer open begint te worden: een poeier van Rick Kruys. Na een bekeken balletje van Boymans vuurt de middenvelder: keeper Vasilis Barkas redt opnieuw.

🧤 Barkas opnieuw attent

17

Opnieuw voorkomt een knappe save van Vasilis Barkas dat Ruud Boymans de score opent. Na een fijne steekpass van Jens Toornstra stuit de oud-spits op de Griekse goalie.

💥 Bijna Boymans!

14

Een mooie kans voor Ruud Boymans, die uit is op het maken van een doelpunt voor de uitverkochte Bunnikside. 

Maar helaas voor hem en het publiek: Vasilis Barkas keert zijn schot. 

▶️ De bal rolt!

1

Na een buitengewoon vermakelijke presentatie van de spelers en stafleden, die allemaal met een eigen en toepasselijk opkomstnummer het veld van Stadion Galgenwaard betraden, is er afgetrapt: de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel is begonnen!

📸 Warmdraaien

14.09 uur

Even rustig warmdraaien: de warming-up is begonnen in een sfeervol Stadion Galgenwaard, waar diverse optredens plaatsvinden. 

📋 Draaiboek

12.45 uur

Wat er vandaag zoal te gebeuren staat, en hoe laat? Dat zie je hier!

📸 Weerzien

12.15 uur

Tal van spelers en trainers voor wie Stadion Galgenwaard in het verleden hun thuishaven was, zijn vandaag voor even terug op het oude nest.

Dat leverde mooie plaatjes op bij de aankomst.

🗣️ 'Samen herinneringen delen, daar kijk ik naar uit'

12.00 uur

Wat er fijner is dan een interview met Mark van der Maarel? Een interview met Mark van der Maarel bovenop de Dom!

📖 Unieke uitgave FC Today

11.30 uur

Wie vandaag van de partij is bij de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel heeft de kans een unieke uitgave van FC Today te scoren. Een speciale editie van het programmaboekje van FC Utrecht wordt, geheel gratis zoals te doen gebruikelijk, verspreid door Stadion Galgenwaard.

📊 De 5 meest memorabele momenten

11.00 uur

Door de jaren heen maakte Mark van der Maarel bij FC Utrecht de nodige hoogte- en dieptepunten mee. Bovenop de Dom stelt hij zijn Top 5 samen:

⚖️ Liesveld heeft de leiding

10.30 uur

De afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel staat onder leiding van Richard Liesveld. De arbiter maakt zodoende na bijna acht jaar zijn rentree in Stadion Galgenwaard. De laatste match die hij in de Utrechtse voetbaltempel floot, was FC Utrecht – Excelsior op 6 november 2016.

Liesveld wordt vanmiddag geassisteerd door Arno Wateler en Martin Wateler.

🎥 AD.nl zendt duel uit

10.00 uur

De afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel wordt rechtstreeks uitgezonden op de website AD.nl. Het Algemeen Dagblad heeft de uitzendrechten verworven voor de unieke match. Lees er HIER meer over.

📺 Match Preview

09.30 uur

Een uitgebreide vooruitblik op de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel krijg je in deze speciale editie van de Match Preview:

📋 Squadlist

09.00 uur

Een weerzien met tal van oud-spelers van FC Utrecht: ook dát heeft de Mark van der Maarel-afscheidswedstrijd in petto vanmiddag. Een overzicht:

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Zondag, half drie: natuurlijk, dán begint vanmiddag in Stadion Galgenwaard de afscheidswedstrijd van Mark van der Maarel.