Oefenwedstrijden tegen PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en NAC Breda werkten FC Utrecht tijdens het lopende seizoen al af. Vandaag, de dag voor een weekend zonder Eredivisievoetbal vanwege interlandwedstrijden, neemt FC Utrecht het op tegen Heracles Almelo.

Snelle voorsprong
FC Utrecht is op tijd bij de les in Almelo. Na een prima aanval in de achtste minuut over de linkerflank belandt de bal via Souffian El Karouani rond het zestienmetergebied voor de voeten van Miguel Rodríguez. De Spanjaard twijfelt niet en ziet zijn uithaal licht getoucheerd worden door de Almelose defensie en achter Fabian de Keijzer in het doel vallen: 0-1.

Weinig kansen
In het restant van die eerste helft voeren de Utrechters de boventoon. Uit een paar hoekschoppen is het team van Hoofdtrainer Ron Jans dreigend en vlak voor rust krijgt het de uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. David Min krijgt echter niet voldoende kracht achter zijn inzet, waarna Yoann Cathline in het zijnet schiet. 0-1 is de ruststand in Almelo.

Cathline verdubbelt voorsprong
In de openingsfase van de tweede helft weten beide ploegen voor meer gevaar voor de doelen van De Keijzer en Brouwer te zorgen. Dat resulteert meteen in een 0-2 voorsprong voor de Utrechters, nadat Cathline na een uitstekende pass van Jesper van Riel de voorsprong verdubbelt. Niet veel later laten ook de Almeloërs zich zien. Een afstandspegel treft het aluminium en Brouwer heeft daarna een uitstekende reactie paraat in de rebound.

Romeny beslist duel
Tien minuten voor het laatste fluitsignaal beslist invaller Ole Romeny de wedstrijd, nadat hij via een slim hakballetje van Min de bal binnenschiet. Op wat speldenprikjes na komt FC Utrecht daarna niet meer in de problemen. Het blijft 0-3.

Heracles Almelo – FC Utrecht 0-3 (0-1)
8. Miguel RodrÍguez 0-1
57. Yoann Cathline 0-2
81. Ole Romeny 0-3

Scheidsrechter: Niels Mulder.