FC Utrecht Fonds ondersteunt NK Freestyle Voetbal in Overvecht Utrecht

29 september 2024

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor nieuw initiatief.

Het FC Utrecht Fonds streeft ernaar, in samenwerking met Unibet, projecten te ondersteunen die de lokale gemeenschap in de regio Utrecht ten goede komen. Deze maand (september) heeft het FC Utrecht Fonds een cheque overhandigd aan het NK Freestyle Voetbal in Overvecht Utrecht.

Op zaterdag 2 november 2024 vindt het NK Freestyle Voetbal plaats bij Younity in Utrecht, waar de beste freestyle voetballers van Nederland hun skills laten zien. Freestyle voetbal is een kunstzinnige variant van het traditionele voetbal, waarbij spelers indrukwekkende trucs uitvoeren met de bal – staand, zittend, met voeten, hoofd en meer. Dit open kampioenschap biedt zowel ervaren als nieuwe freestylers de kans om hun talent te tonen in verschillende categorieën, waaronder Next Gen, Best of the Rest, en de Top 8 bij mannen en vrouwen.

Het evenement wordt georganiseerd door Freestyle Voetbal Nederland in samenwerking met Younity en On the Move Sportvrienden. Tijdens de battles nemen twee freestylers het tegen elkaar op in drie rondes, waarbij ze worden beoordeeld op originaliteit, moeilijkheidsgraad en controle door een vakjury. Het NK biedt een podium voor zowel jong talent als ervaren freestylers en draagt bij aan de groei van deze unieke sport in Nederland. Naast het event hecht Freestyle Voetbal Nederland veel waarde aan jongeren kennis laten maken met de sport en kunstvorm. Zo zullen zij verschillende wijken in Utrecht bezoeken om de jeugd in beweging te brengen, waarbij ze de basis van freestyle voetbal leren.

FC Utrecht steunt het NK Freestyle Voetbal, omdat het evenement aansluit bij de visie op voetbal als meer dan alleen de traditionele competitie. Freestyle voetbal benadrukt creativiteit, technische vaardigheden en individuele expressie, eigenschappen die de sport op een innovatieve en dynamische manier promoten. Daarnaast draagt het NK Freestyle Voetbal bij aan verbinding, zowel binnen de freestyle community als daarbuiten. Het evenement brengt jongeren van verschillende achtergronden samen, met gedeelde passie voor voetbal en creativiteit.

Met een maandelijkse toewijzing van 1.970 euro worden initiatieven gesteund die sociale cohesie bevorderen en mensen verbinden. In augustus steunde FC Utrecht de initiatieven van Resto VanHarte. Wil jij een aanvraag doen voor volgend seizoen? Dat kan via DEZE LINK.