De Kroon Facilitaire Diensten en FC Utrecht verbinden zich voor meerdere jaren aan elkaar

10 september 2024

Utrechts familiebedrijf tot medio 2029 schoonmaakpartner van Eredivisionist.

FC Utrecht is een nieuw Partnership aangegaan met De Kroon Facilitaire Diensten. Deze landelijk opererende Utrechtse onderneming heeft zich tot medio 2029 als schoonmaakpartner aan de Utrechtse FC verbonden.

Voor De Kroon Facilitaire Diensten zijn dagelijks honderden enthousiaste medewerkers in Utrecht en ver daarbuiten in touw voor het uitvoeren van allerlei zogeheten facilitaire soft services, bij tientallen opdrachtgevers. Eén daarvan is FC Utrecht. Bij de Utrechtse Eredivisionist is De Kroon Facilitaire Diensten, als onderdeel van de samenwerking, verantwoordelijk voor de uitvoering van al het schoonmaakonderhoud, glasbewassing, specialistische reiniging en calamiteitenservices. Dat alles beperkt zich niet alleen tot de gebouwen van Stadion Galgenwaard, maar omvat ook de tribunes van die iconische sporttempel. Bovendien is De Kroon Facilitaire Diensten actief op Sportcomplex Zoudenbalch en het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

De Kroon Facilitaire Diensten is al jaren actief in de Business Club van FC Utrecht en heeft naam gemaakt als een multifunctioneel bedrijf dat op verschillende manieren kan voldoen aan de wensen en behoeften van andere ondernemingen. Brenda de Kroon heeft hier als Sales Manager bij De Kroon een prominente rol in gespeeld. ‘Goed voor elkaar’ is het motto van De Kroon Facilitaire Diensten, en het is dat uitgangspunt dat het fundament is onder de toekomst en verdere groei van FC Utrecht’s schoonmaakpartner.

Een onderdeel van het Partnership is dat De Kroon Facilitaire Diensten zich ook verbindt aan FC Utrecht Vrouwen en zich inzet voor de maatschappelijke programma’s van de club.

“Wij zijn verheugd dat De Kroon Facilitaire Diensten de komende jaren de schoonmaakpartner is van FC Utrecht. Na een intensief aanbestedingstraject, samen met de collega’s van de afdelingen Inkoop en Facilitair van FC Utrecht, is de keuze op De Kroon Facilitaire Diensten gevallen”, legt Partnership Director Joost Broerse van FC Utrecht uit. “Al vele jaren is dit mooie Utrechtse familiebedrijf enorm betrokken bij FC Utrecht. Er is sprake van een sterke band tussen de bedrijven en betrokken personen en medewerkers. Naast de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening kunnen we elkaar ook vinden op maatschappelijke thema’s en zijn we regionaal sterk verankerd. We kijken uit naar een succesvol vervolg van onze samenwerking.”

“Werk je samen met De Kroon, dan heb je het goed voor elkaar”, zegt Algemeen Directeur Remco Drijver van De Kroon Facilitaire Diensten. “Al bijna 85 jaar is De Kroon actief in de facilitaire branche en staan de medewerkers en opdrachtgevers centraal. Door hier dagelijks optimaal in te investeren vormt dit het fundament van de samenwerkingen en is alles gebaseerd op de pijlers personeel, operationeel, financieel en commercieel goed voor elkaar. Het positieve gevolg hiervan is dat dit leidt tot langdurige samenwerkingen, waarbij zowel alle betrokkenen goed voor elkaar zorgen en dit leidt tot tevreden medewerkers, tevreden opdrachtgevers en niet te vergeten alle bezoekers, werknemers, spelers en staff van FC Utrecht in het stadion en overige complexen van FC Utrecht.”