Brabants bezoek voor beloften: Jong FC Utrecht ontvangt FC Den Bosch

16 september 2024

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Brabants bezoek voor de beloftenploeg van FC Utrecht: het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ontvangt vanavond (maandag) FC Den Bosch. De nummer twee van het klassement wordt gecoacht door voormalig FC Utrecht-speler David Nascimento. Het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Doelpunten om in te lijsten waren het, afgelopen vrijdag in De Koel in Venlo. Daar waren Adrian Blake (prachtige poeier in de bovenhoek) en Rafik El Arguioui (bekwaam afgerond na een zalige aanname) trefzeker tegen VVV. Eén of meerdere punten leverden die goals niet op: de Utrechtse talenten verloren in Limburg met 3-2.

Vliegende start
Vrijdag de Dertiende bracht FC Den Bosch meer geluk. Het team van oefenmeester Nascimento won in een volle Vliert met 2-0 van ADO Den Haag. Na een uitnederlaag tegen FC Eindhoven tijdens de eerste speelronde (2-0) wonnen de Bosschenaren van Jong AZ (6-0), Jong Ajax (1-2) en ADO Den Haag (2-0) en werd tegen MVV Maastricht een punt geoogst: 1-1. De optelsom van dat alles: tien punten, voorlopig goed voor een tweede plaats op de ranglijst. Alleen Helmond Sport is beter uit de startblokken gekomen dan FC Den Bosch, dat momenteel vier spelers heeft die elk met twee treffers clubtopscorer zijn: Danzell Gravenberch, Törless Knöll, de uit Houten afkomstige Byron Burgering en voormalig Jong FC Utrecht-speler Hicham Acheffay.

Ruime (thuis)overwinningen
Zestien keer stonden Jong FC Utrecht en FC Den Bosch in de Eerste Divisie al tegenover elkaar. De Utrechtse talenten wonnen vier keer van de Brabanders. Drie van die overwinningen werden op eigen veld geboekt: 5-0 in 2017, 5-1 in 2019 en 3-1 in 2021. De laatste keer dat Jong FC Utrecht van FC Den Bosch won, was in 2023. Toen, op 6 januari, werd het in De Vliert 1-4 voor de talenten uit de Domstad. Derensili Sanches Fernandes (2), Julliani Eersteling en Mees Rijks maakten toen de Utrechtse goals.

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – FC Den Bosch eindigde gisteravond. Vandaag zijn dus geen tickets meer verkrijgbaar. Wie een Gouden Seizoenkaart heeft, kan via DEZE pagina een gratis kaart bestellen voor het duel met de Bosschenaren.

Live updates via X en Instagram
Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via X live verslag en verzorgt updates via Instagram Stories op het account van FC Utrecht Academie. Op ESPN Extra wordt bovendien de volledige match uitgezonden.

Een samenvatting van de vorige wedstrijd van Jong FC Utrecht, uit tegen VVV-Venlo: