Beloftenploeg verliest van FC Den Bosch

16 september 2024

Jong FC Utrecht onderuit op Sportcomplex Zoudenbalch: 0-3.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) een nederlaag geleden tegen FC Den Bosch. Op Sportcomplex Zoudenbalch ging de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren met 0-3 onderuit.

Na een vroege derde tegentreffer in de tweede helft weet Jong FC Utrecht dat het een behoorlijk karwei wordt om nog een resultaat over te houden aan het treffen met de Noord-Brabanders. Toch krijgt het nog aardig wat kansen om het vanavond spannend te maken, bijvoorbeeld via invaller Noa Dundas. De middenvelder probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied maar ziet zijn schot via de lat uit het doel ketsen.

De Graaff redt knap
In de openingsfase worden de Utrechters snel teruggedrongen op eigen helft. Tom de Graaff redt knap bij op-een-op situatie en een van richting veranderd schot van Danzell Gravenberch valt op het dak van het doel. Diezelfde Gravenberch heeft enkele minuten eerder FC Den Bosch al op een 0-1 voorsprong gezet.

Gemiste strafschop
Nadat via een ongelukkig eigen doelpunt de Bosschenaren de voorsprong hebben verdubbeld krijgt ook Jong FC Utrecht de nodige kansen. Afstandsschoten van Rafik El Arguioui en Adrian Blake treffen echter geen doel en na de 0-3 van Byron Burgering is de wedstrijd beslist. Georgios Charalampoglou krijgt vanaf elf meter nog een opgelegde kans voor de 1-3, maar zijn penalty wordt gestopt door Mees Bakker.

Volgende treffen in Stadion Galgenwaard
Jong FC Utrecht treft over exact een week SC Cambuur in Stadion Galgenwaard. Die avond wordt er om 20.00 uur afgetrapt tegen de Leeuwarders. Op vrijdag 27 september reist de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren af naar Zuid-Holland voor een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat ook om 20.00 uur begint.

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch 0-3 (0-2)
12. Danzell Gravenberch 0-1
29. Wessel Kooy 0-2 (eigen doelpunt)
51. Byron Burgering 0-3

Gele kaarten: Sil van der Wegen (Jong FC Utrecht), Victor van den Bogert (FC Den Bosch).

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Toeschouwers: 431.

Bijz.: 54. Georgios Charalampoglou mist strafschop (Jong FC Utrecht).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Tom de Graaff; Massien Ghaddari, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held (82. Per Kloosterboer); Silas Andersen, Ivar Jenner (56. Lynden Edhart), Rafik El Arguioui (71 Noa Dundas); Emil Rohd Schlichting (56. Sil van der Wegen), Georgios Charalampoglou, Adrian Blake (56. Sofiane Dris).

Opstelling FC Den Bosch:
Mees Bakker; Rik Mulders (77. Sheddy Barglan), Victor van den Bogert, Stan Henderikx, Nick de Groot; Mikulás Bakala (76. Teun van Grunsven), Mees Laros, Thijs van Leeuwen (88. Rein van Hedel); Byron Burgering, Törles Knöll (83. Vieiri Kotzebue), Danzell Gravenberch (76. Hicham Acheffay).