Beloftenploeg laat voorsprong uit handen glippen na fraaie treffers

13 september 2024

Jong FC Utrecht onderuit in Covebo Stadion - De Koel – met 3-2.

De Utrechtse beloftenploeg is er niet in geslaagd een resultaat te boeken op bezoek bij VVV-Venlo. Na prachtige doelpunten van Adrian Blake en Rafik El Arguioui, die tevens de Utrechters de voorsprong opleverden, kwam de thuisploeg toch langszij.

In de 300ste officiële wedstrijd van Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie zorgt Adrian Blake voor een prachtgoal. De Engelsman krijgt aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal, aarzelt niet en haalt verwoestend uit met zijn linkerbeen. Via de lat geeft hij doelman Jan de Boer het nakijken en zet hij de beloftenploeg naast VVV-Venlo: 1-1.

Snel op achterstand
De eerste twee noemenswaardige momenten vinden plaats voor het doel van VVV-Venlo-doelman De Boer. Twee keer wordt door een Utrechtse flankspeler de achterlijn gehaald maar daarna ontbreekt het vervolgens aan de afronding. De Limburgers zijn aan de andere kant wel meteen doortastend genoeg. Konstantinos Doumtsios profiteert van Utrechts balverlies en de thuisploeg leidt razendsnel met 1-0.

Spel golft op en neer
In een vermakelijke eerste helft golft het spel regelmatig op en neer. Blake krijgt een aardige mogelijkheid namens Jong FC Utrecht en een gekraakt schot van Emmanuel Gyamfi valt op het dak van het doel van Andreas Dithmer. Vlak voor rust brengt Blake de stand op gelijke hoogte via een weergaloze poeier: 1-1.

Heerlijke start tweede bedrijf
Na rust lijkt Jong FC Utrecht het beste uit de kleedkamers te zijn gekomen. Rafik El Arguioui neemt op fabuleuze wijze de bal mee en verschalkt vervolgens De Boer over de grond: 1-2 en de Utrechtse talenten gaan aan de leiding in De Koel. Uit het niets weet het team van trainer John Lammers toch weer langszij te komen. Een afstandsschot van invaller Pepijn Doesburg treft doel: 2-2.

Knotsgekke slotfase
In de slotfase gaan de Utrechtse talenten op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar diezelfde Doesburg kopt nog geen vijf minuten na de gelijkmaker ook de 3-2 tegen de touwen. Tijn den Boggende (kopbal) en Silas Andersen (een-op-een) krijgen daarna twee honderd procent kansen voor een punt, maar doelman De Boer staat tot twee keer toe zijn mannetje, alsmede bij een indraaiende hoekschop van El Arguioui.

Maandag FC Den Bosch, week later SC Cambuur
Aanstaande maandag 16 september komt FC Den Bosch op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Om 20.00 uur wordt er die avond afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht. Exact een week later staat er opnieuw een thuiswedstrijd op de rol voor de Utrechtse talenten. Op 23 september is dan in Stadion Galgenwaard SC Cambuur de tegenstander.

VVV-Venlo – Jong FC Utrecht 3-2 (1-1)
5. Konstantinos Doumtsios 1-0
40. Adrian Blake 1-1
48. Rafik El Arguioui 1-2
70. Pepijn Doesburg 2-2
76. Pepijn Doesburg 3-2

Gele kaarten: Max de Waal, Konstantinos Doumtsios (VVV-Venlo).

Scheidsrechter: Rick Sturm.