ADO Den Haag-uit op de rol voor beloftenploeg

27 september 2024

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) weer in actie in Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag-uit. Dat is de eerstvolgende taak op de To Do List van Jong FC Utrecht. De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij de Zuid-Hollanders. In het Bingoal Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Het is niet de avond van Jong FC Utrecht, afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard tegen SC Cambuur. De Friezen, die door de Utrechtse beloftenploeg een jaargang eerder nog twee keer geklopt worden, halen aan het Herculesplein flink uit. Jong FC Utrecht, dat een uur met een man minder speelt dan de bezoekers, loopt tegen een 0-4 nederlaag aan.

Punten pakken op vreemde bodem
Punten oogsten in Utrecht: de beloftenploeg van de plaatselijke FC deed het deze jaargang nog niet. Op vreemde bodem werden wel punten gepakt, als gevolg van remises op bezoek bij Helmond Sport en De Graafschap; de nummers drie en zes van het Keuken Kampioen Divisie-klassement.

ADO Den Haag de nummer vijftien
Op die ranking bezet ADO Den Haag na zeven speeldagen plek vijftien. De ploeg van voormalig Jong FC Utrecht-oefenmeester Darije Kalezic speelde dit seizoen vier keer gelijk (tegen VVV-Venlo, FC Dordrecht, Jong PSV en Telstar) en versloeg FC Volendam.

Jacht op een unicum
Jong FC Utrecht is er alles aan gelegen vanavond tegen ADO Den Haag iets te bewerkstelligen dat nog nooit is gebeurd: van de Hagenaars winnen in de Eerste Divisie. Zes keer stond de Utrechtse beloftenploeg tot nu toe tegenover de Zuid-Hollanders. Drie keer eindigde het onbeslist (telkens 1-1) en in de andere drie gevallen was de volle buit voor Alles Door Oefening.

Live updates via X en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond in de Residentie, maar wel benieuwd naar het verloop van ADO Den Haag – Jong FC Utrecht? Via FC Utrecht’s kanaal op X en via de Stories op het Instagram-kanaal van FC Utrecht Academie kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Den Haag. Bovendien komt ADO Den Haag – Jong FC Utrecht live op ESPN Extra en komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag.