Met de opkomende herfstzon kwamen FC Utrecht O13-1 en SC Heerenveen O13 op het veld op sportpark Zoudenbalch. Het was nummer 2 FC Utrecht O13-1 tegen nummer 3 SC Heerenveen O13. De ploeg van trainer Sander van der Kleij begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kans was na een goede aanval voor Nasya Leihitu maar hij mikte net te hoog. Enkele minuten later was het wel raak voor Nasya Leihitu. Na een afgeslagen corner kon hij de bal rondom de 16 oppikken en over de keeper heen in de goal krijgen, 1-0. FC Utrecht O13-1 bleef aanvallen en had enkele mogelijkheden met Rayan Braikate en Marley Keizer. De 2-0 kwam van de voet van Ceylian Vlijter nadat spits Mohamed Konneh in de 16 werd neergehaald. Ceylian Vlijter schot de bal hard, via de handen van de keeper, in het doel. FC Utrecht O13-1 gaf weinig kansen weg door een goede samenwerking tussen centrale verdedigers Wouter Kuijf en Younick Verheul. Zo gingen beide teams rusten met een 2-0 tussenstand.

Na rust begon FC Utrecht O13-1 ontzettend scherp en werden er in 7 minuten 3 doelpunten gemaakt. Rayan Bouhali was scherp op de rebound voor de 3-0, Rayan Braikate had een mooie solo in huis bij de 4-0 en Mohamed Konneh kon de bal binnen tikken bij de 5-0.

Na de 5-0 werd FC Utrecht O13-1 wat onrustig en verloren ze te makkelijk de bal. SC Heerenveen O13 profiteerde hiervan door kort achter elkaar 2 goals te maken. Het leek even weer spannend te worden maar enkele minuten later had Erdem Akan een perfecte assist op Abel van Veen in huis. Hij bepaalde daarmee de uitslag op 6-2. FC Utrecht O13-1 speelde aanvallend en creĆ«erde veel kansen op de vroege morgen en heeft zo plek 2 stevig in handen met 12 punten uit 5 wedstrijden in de 1e divisie A.