Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O14 wordt net op tijd wakker!

12 oktober 2024

FC Utrecht O14 komt met de schrik vrij tegen PEC Zwolle O14.

Een fanatiek spelende thuisploeg was bij vlagen niet zorgvuldig in de passing maar kwam nog voor rust op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong. Tijdens de tweede helft hetzelfde speelbeeld met twee doelpunten in werkelijk de allerlaatste minuten, eerlijk verdeeld over de twee ploegen.

FC Utrecht O14 won vandaag met 2-1 van de onder 14 van PEC Zwolle. Na een 1-0 voorsprong voor rust werd het pas in de eindfase weer spannend doordat vlak voor tijd de gelijkmaker van PEC Zwolle viel. Twee minuten in de blessuretijd trokken de jongens uit Utrecht toch aan het langste eind.

FC Utrecht O14 startte de wedstrijd met het volle bak afjagen van de tegenstander en dit leed er dan ook toe dat er in de eerste fase van de wedstrijd alleen op de helft van de Zwollenaren werd gespeeld. De echt scherpte ontbrak in de afrondingen waardoor de jongens uit de Domstad niet op voorsprong kwamen. Hierna volgde een enorm rommelige fase vanuit de kant van FC Utrecht O14 waarbij het aan de bal vaak in een te laag tempo ging en de bal snel werd verloren. Hierdoor kon PEC Zwolle O14 in de omschakeling een enkele keer gevaarlijk worden. Vlak voor rust draaide FC Utrecht O14 was motor even flink aan en is het na een snelle combinatie over verschillende schijven raak en kwamen de jongens uit Utrecht verdiend op voorsprong.

In de tweede helft werd het spelbeeld nog eentoniger. Weer is het de ploeg uit Utrecht die de jongens uit Zwolle volle bak afjaagt wat ertoe leed dat er maar eigenlijk op een helft werd gespeeld. Het tempo aan de bal ging omhoog en er was veel meer dynamiek in het spel van FC Utrecht O14. Echter was het in de passing vaak te onzuiver waardoor er niet echt grote kansen werden gecreëerd. Ondanks dat FC Utrecht O14 te weinig kansen creëerde en de score niet verder uitbouwde, wist iedereen wat de voetbalregel is: “als je zelf niet scoort, dan krijg je hem tegen”. Dit gebeurde dan ook in de allerlaatste officiële speelminuut van de wedstrijd, als PEC Zwolle O14 een erg mooie goal scoorde vanuit een goede verzorgde opbouw. De jongens uit Utrecht draaiden hiernaar nog een keer de motor aan en na een goedlopende aanval werd alsnog de 2-1 gemaakt en bleven de punten in Utrecht.

De jongens van de onder 14 mogen dinsdag hun voetbalkwaliteiten weer laten zien in de tweede ronde van het bekertoernooi thuis tegen de leeftijdsgenoten van Helmond Sport O14.