Wedstrijd van de Week: Een ietwat geflatteerde nederlaag FC Utrecht O17

21 oktober 2024

Een fel en hard werkend FC Utrecht O17 doet zichzelf tekort.

De thuisclub had de beste bedoelingen maar kwam al snel op achterstand. FC Utrecht O17 bleef het proberen maar vond steeds de uitblinkende Amsterdamse doelman op hun weg. Aan de andere kant gingen de gasten wel goed met de geboden kansen om. De eindstand deed de thuisploeg geen eer aan.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Tony van Waveren voor de wedstrijd FC Utrecht O17 tegen Ajax O17.

Beide ploegen komen fel uit de startblokken en gaan vol voor de drie punten! Echter is het Ajax O17 dat zichzelf beloont. In de 3e minuut schiet de nummer 7 van Ajax Jeshurun Simeon de bal in de touwen 0-1. FC Utrecht O17 laat het er niet bij zitten en blijft zoeken naar ruimtes om door de verdediging van Ajax O17 te spelen maar is ongelukkig in de laatste fase. In de 25e minuut is het weer Jeshurun Simeon die na een snelle aanval zijn team op 0-2 zet. Beide teams gaan de kleedkamer in met een 0-2 ruststand.

De Utrechters starten fris en vol vertrouwen aan de tweede helft en zijn meteen gevaarlijk, een goede aanval over links brengt de Griek in Utrechtse dienst Maximos Lampos in stelling die helaas zijn schot recht in de handen van de keeper van Ajax O17 ziet gaan. In de 48e minuut scoort Ajax O17 door slordig uitverdedigen de 0-3. In de 57e minuut brengt trainer Swen Rovroy Yassir Makhlouf in voor Dylan van Houten en Ties Nauta voor Maximos Lampos. Niet veel later krijgt FC Utrecht O17 loon naar werken en is het in de 59e minuut raak. Op aangeven van Victor van der Aa scoort Nour Bouhilal 1-3. In de 63e minuut een goede aanval van de Utrechters. De bal belandt bij spits Geronimo Venloo, deze haalt vernietigend uit met links, zijn schot wordt gepareerd door de uitstekend keepende keeper Mark Engel van Ajax O17.

FC Utrecht O17 blijft erin geloven en gaat vol op de aanval, Servahterio Steffens geeft een goede voorzet op Geronimo Venloo die oog in oog staat met de keeper van Ajax O17 maar speelt de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper van Ajax O17 de bal kan uitverdedigen. In de 69e minuut brengt trainer Sven verse kracht Levi Rietveld in voor Thijs van Ingen. FC Utrecht O17 blijft strijdlustig en maakt het zichzelf onnodig moeilijk en moet hierdoor ook nog de 1-4 incasseren, doelpunten maker Tyrese Teeuwsen. Eindstand 1-4.

Komende dinsdag om 18.00 uur spelen de boys van FC Utrecht O17 uit tegen Go Ahead Eagles O17.