Oefenduel: FC Utrecht verslaat Vitesse met ruime cijfers

09 oktober 2024

Utrechtse FC wint met 4-0 op FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

FC Utrecht heeft vanmiddag (woensdag) met 4-0 gewonnen van Vitesse in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. Anthony Descotte (2x), Miguel Rodríguez en Can Bozdogan zorgden voor de doelpunten.

Na de winstpartij tegen RKC Waalwijk (3-2) staat er een interlandweek op het programma deze week. Zoals vaak het geval is in zo’n interlandbreak speelt FC Utrecht dan een oefenwedstrijd. Vandaag is Vitesse de tegenstander op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

Vitesse begint enthousiast
De Arnhemmers beginnen in Overvecht opportunistisch aan het treffen met de Utrechters en zetten binnen de minuut de defensie van de thuisploeg meteen aan het werk. In het eerste kwart zien we daarna een gelijkopgaande wedstrijd. Toch krijgt Vitesse de eerste echte grote kans. Doordat doelman Michael Brouwer wegglijdt kunnen de Gelderlanders bijna profiteren, maar de inzet mist precisie en een vroege achterstand komt er niet.

Strafschop
Na ruim een kwart wedstrijd krijgt FC Utrecht een penalty van arbiter Alex Bos nadat Anthony Descotte naar de grond wordt gehaald in het strafschopgebied. Descotte gaat zelf achter de bal staan en faalt niet: 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft krijgt FC Utrecht kansen om de voorsprong uit te bouwen via Victor Jensen, maar aan de andere kant komt de ploeg ook goed weg na een grote kans voor Vitesse.

Doelpuntrijke tweede helft
In het begin van de tweede helft gooien de Utrechters meteen de wedstrijd in het slot. Met verse krachten Taylor Booth, Siebe Horemans, Joshua Mukeh, Silas Andersen en Rafik El Arguioui wordt de voorsprong uitgebreid. Descotte passeert doelman Mikki van Sas en maakt zijn tweede van de middag en Miguel Rodríguez krijgt hetzelfde kunstje voor elkaar in de korte hoek: 3-0. Can Bozdogan maakt twintig minuten voor het einde de vierde en tevens laatste treffer van de middag.