FC Utrecht Vrouwen overtuigend langs Feyenoord Vrouwen

13 oktober 2024

Ploeg van Linda Helbling zet zegereeks voort dankzij 0-3 overwinning in Rotterdam

Op Sportcomplex Varkenoord wist FC Utrecht Vrouwen vandaag de derde overwinning op rij te boeken door Feyenoord Vrouwen met 0-3 te verslaan. Waar beide ploegen in de eerste helft tot weinig kansen kwamen, was het de uitploeg die in de tweede helft orde op zaken stelde en er dankzij doelpunten van Lena Mahieu, Dieke van Straten en Tami Groendendijk met de punten vandoor ging.

Eerste helft met weinig kansen
FC Utrecht begint goed aan het duel tegen Feyenoord, een ploeg die net als FC Utrecht tot op heden ook nog ongeslagen is. De Domstedelingen zijn veel in balbezit en voeren in de beginfase de druk steeds meer op. FC Utrecht begint langzamerhand steeds meer voor het doel van de tegenstander op te duiken, hetgeen resulteert in een paar vrije schietkansen voor Maxime Snellenberg. Echt gevaarlijk weet de uitploeg nog niet te worden. Totdat Amber Visscher doorkomt op de linkerflank, dankzij een goede pass van Nurija van Schoonhoven. Echter ziet Visscher haar schot gekraakt worden en in het zijnet belanden. Het publiek op Sportcomplex Varkenoord heeft de eerste helft weinig redenen om op het puntje van hun stoel te zitten en er wordt dan ook gerust met een stand van 0-0.

Vroege voorsprong in de tweede helft
Waar FC Utrecht in de eerste helft het initiatief nam, is dat ook het geval vlak na rust. Na enkele minuten spelen wordt er wederom een aanval opgezet over de sterke linkerkant van de uitploeg, via Amber Visscher en Nurija van Schoonhoven. Laatstgenoemde geeft de bal voor op Lena Mahieu, die van dichtbij kan intikken en zo haar eerste Eredivisiedoelpunt maakt: 0-1.

FC Utrecht breidt score uit
De ploeg van Linda Helbling blijft ook na de 0-1 veel druk zetten en staat goed opgesteld, wat het voor Feyenoord moeilijk maakt om er doorheen te komen en kansen te creëren. Na ruim een uur spelen verliezen de Rotterdammers de bal op het middenveld en komt deze via Lotje de Keijzer terecht bij Nurija van Schoonhoven. Van Schoonhoven weet het overzicht te bewaren met een breedtepass op Dieke van Straten, die met een precies schot in de linkerhoek Feyenoord-goalie Jacintha Weimar kansloos laat: 0-2.

Feyenoord dringt aan
De thuisploeg beseft dat het uit een ander vaatje moet gaan tappen en dringt meer aan, hierdoor ontstaan er wat kleine kansen en kan Femke Bastiaen een paar keer in actie komen. Maar echt gevaar in het Utrechtse zestienmetergebied blijft uit. Na ruim 80 minuten spelen kan FC Utrecht counteren en ziet Nikita Tromp haar inzet uiteindelijk op de paal belanden, nadat Weimar er nog goed tussenzit. In de slotfase zet Feyenoord nog aan en is Jada Conijnenberg dichtbij een doelpunt. Dankzij verdedigend werk van Gera op den Kelder en keeper Bastiaen wordt de aanval uiteindelijk onschadelijk gemaakt.

Groenendijk beslist wedstrijd met knappe kopbal
FC Utrecht blijft gevaarlijk in de counter en gooit vlak voor tijd de wedstrijd in het slot. Na een mooie combinatie tussen invalsters Nikita Tromp en Sam de Jong, geeft de laatstgenoemde een voorzet op maat aan andere invalster Tami Groenendijk, die op haar beurt knap weet binnen te koppen en Weimar wederom kansloos laat: 0-3. Na 6 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Bram de Meij af en is de derde overwinning van FC Utrecht dit seizoen een feit.