FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij Feyenoord Vrouwen

13 oktober 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling aan de bak op Varkenoord.

De Utrechtse voetbalsters spelen vandaag (zondag) hun derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Varkenoord. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bram de Meij.

Vier doelpunten in het MAC³PARK Stadion betekenden de eerste uitoverwinning van FC Utrecht Vrouwen dit seizoen. PEC Zwolle Vrouwen werd met 0-4 aan de kant gezet dankzij goals van Maxime Snellenberg, Gera op den Kelder, Nurija van Schoonhoven en Nikita Tromp.

Koploper
Nadat Excelsior Vrouwen in de eerste speelronde in Stadion Galgenwaard al wordt verslagen (2-0), betekent de uitoverwinning in Overijssel dat de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling zich voor aanvang van deze derde speelronde trotse koploper mag noemen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van plus zes is het samen met Ajax Vrouwen de enige ploeg die nog geen puntverlies heeft geleden. Samen met PSV Vrouwen heeft FC Utrecht Vrouwen als enige nog geen tegendoelpunt geïncasseerd.

Feyenoord ook nog ongeslagen
Toch zal vandaag (zondag) FC Utrecht Vrouwen flink aan de bak moeten. Tegenstander Feyenoord Vrouwen bevindt zich namelijk met vier punten uit twee wedstrijden in het kielzog van de Utrechtse voetbalsters, namelijk op plek 4 van de ranglijst. Thuis tegen AZ Vrouwen wordt door de Rotterdammers gelijk gespeeld (1-1) en op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen wordt een 1-3 overwinning genoteerd.

Live updates via Instagram, ESPN zendt uit
Wie vanmiddag niet van de partij is in Rotterdam, maar wel nieuwsgierig is naar het verloop van de eerste uitwedstrijd van dit seizoen van FC Utrecht Vrouwen: de match wordt live uitgezonden op ESPN 2. Bovendien zijn updates te volgen via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen.

Bekijk de samenvatting van de 0-4 overwinning van FC Utrecht Vrouwen op PEC Zwolle Vrouwen: