FC Utrecht Vrouwen aan kop na overwinning op ADO Den Haag

20 oktober 2024

Utrechters winnen in eigen huis met 4-3

FC Utrecht Vrouwen nam het vandaag (zondag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen de huidige nummer 8 van de Azerion Vrouwen Eredivisie: ADO Den Haag. Het leek een eenvoudige middag te worden voor de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling, die met een tussenstand van 3-0 de rust inging. ADO Den Haag wist er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken, door nog drie keer het net te vinden. Echter bleek de Haagse comeback niet genoeg en was het de thuisploeg die er met de punten vandoor ging: 4-3.

IJzersterke start van FC Utrecht
In het eerste kwartier van de wedstrijd is het vooral de thuisploeg die de toon zet. In de veertiende minuut dient zich de eerste serieuze kans aan als Nikita Tromp de bal voorzet vanaf links. Lotje de Keijzer is dichtbij de 0-1, maar verzuimt om de bal binnen te schieten. Niet veel later is het Tromp zelf die uit kan halen op de rand van het Haagse zestienmetergebied, maar ADO-keeper Barbera Lorsheijd voorkomt dat haar ploeg op achterstand komt met een goede redding.

Ruime voorsprong bij rust
Na twintig minuten spelen neemt Tromp namens de thuispartij een hoekschop vanaf de rechterkant. Na uitverdedigen van de Haagse defensie kan De Keijzer de bal opnieuw inbrengen. De bal blijft hangen, waardoor Gera op den Kelder uit kan halen en FC Utrecht op een 1-0 voorsprong zet. Een paar minuten later levert de uitploeg de bal zomaar in bij De Keijzer, die voor eigen succes kiest en de bal feilloos binnenschiet: 0-2. Na ruim een halfuur spelen is het weer De Keijzer die aan de bal is en haar directe tegenstander op snelheid aftroeft. Haar voorzet komt terecht bij Nurija van Schoonhoven, die haar 4e doelpunt van het seizoen maakt en FC Utrecht op een 3-0 voorsprong zet. Vlak voor rust kan Tromp de score nog verder uitbreiden, maar de aanvaller stuit in een één-op-één moment op keeper Lorsheijd.

Comeback ADO Den Haag
Na rust is het de uitploeg die aandringt en tot twee kleine kansen weet te komen. Na een uur spelen is het raak voor de bezoekers: na een fout in de Utrechtse defensie kan Manon van Raay de 1-3 maken. FC Utrecht komt vlak daarna alweer met een tegenantwoord: Tromp wordt weggestuurd met een hoge bal en laat Lorsheijd kansloos met een bekeken schot: 4-1. De wedstrijd lijkt beslist voor de ploeg van Linda Helbling, totdat Lobke Loonen de bal voor haar voeten krijgt en Femke Bastiaen kansloos laat met een hard schot in de bovenhoek: 4-2.

Spannende slotfase
ADO Den Haag ruikt bloed en zet alles op alles om Utrecht met een goed resultaat te kunnen verlaten. Na een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Bastiaen op te zijn gedoken, is het in de 89e minuut raak: Floortje den Bol weet met een lage voorzet Loonen te bereiken, die de 4-3 binnen kan tikken. Zo wordt het toch nog spannend voor FC Utrecht. Echter weet de thuisploeg zich staande te houden in de slotfase en zo de punten in eigen huis te houden. Dankzij de 4-3 overwinning is de ploeg van Linda Helbling bovendien de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Scoor je tickets voor FC Utrecht Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen
Over twee weken staat de eerste serieuze beproeving op het programma voor de ploeg van Linda Hebling, dan wordt er afgetrapt in en tegen Twente. Daarna zet FC Utrecht weer voet op eigen bodem en is sc Heerenveen de tegenstander op Sportcomplex Zoudenbalch. Kaarten voor dat duel, op zondag 10 november om 12.15 uur, zijn nu verkrijgbaar via de ticketpagina.

FC Utrecht Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen (4-3)
20. Gera op den Kelder, 0-1
24. Lotje de Keijzer, 0-2
32. Nurija van Schoonhoven, 0-3
60. Manon van Raay, 1-3
62. Nikita Tromp, 1-4
77. Lobke Loonen, 2-4
89. Lobke Loonen, 3-4

Gele kaarten: Nurija van Schoonhoven (FC Utrecht), Danielle Noordermeer, Pleun Raaijmakers (ADO Den Haag)