Dinsdagavondduel voor beloften: Jong AZ-thuis

13 uur geleden

Jong FC Utrecht komt vanavond in actie in Keuken Kampioen Divisie.

Dinsdagavondvoetbal op Sportcomplex Zoudenbalch: daar staat Jong FC Utrecht vanavond tegenover Jong AZ. Het beloftenonderonsje, met als inzet drie Keuken Kampioen Divisie-punten, begint aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Oogsten tegen een beloftenteam uit Noord-Holland: precies dat doet Jong FC Utrecht tijdens de vorige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong Ajax eindigt het zoals het begint: 0-0. Daarmee is de eerste clean sheet van dit seizoen voor het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren een feit, evenals het vijfde gelijke spel. Want ook tegen Helmond Sport, De Graafschap, ADO Den Haag en Telstar remiseren de Utrechtse talenten.

Drie keer plus één
Jong FC Utrecht is aan een ongeslagen reeks bezig van drie wedstrijden. Aan de puntendeling tegen Jong Ajax gingen gelijke spelen tegen Telstar en ADO Den Haag vooraf. Om die serie voort te zetten, moet de equipe van Van Dinteren dus resultaat boeken tegen Jong AZ. Dat is de afgelopen jaren geen sinecure gebleken: de laatste vijf partijen tussen beide beloftenteams eindigde in een overwinning voor de Alkmaarders. De laatste keer dat Jong FC Utrecht van Jong AZ won, was op 10 september 2021. Het werd toen 0-1 in Wijdewormer, waar Nick Venema de matchwinner was.

Doelpuntrijke Jong AZ-duels
Het Jong AZ van Leeroy Echteld liep tijdens de laatste drie speeldagen telkens tegen een nederlaag aan. In steeds doelpuntrijke duels legden de Noord-Hollanders het achtereenvolgens af tegen Excelsior (4-2), FC Eindhoven (2-3) en Helmond Sport (2-3).

Tickets online en bij kassa’s verkrijgbaar
Kaarten voor Jong FC Utrecht - Jong AZ zijn ONLINE verkrijgbaar en op de wedstrijddag tot 17.00 uur ook te koop in de FC Utrecht Fanshop én kunnen vanaf 19.00 uur worden aangeschaft bij de kassa’s op Sportcomplex Zoudenbalch. Er is vrije kaartverkoop; je hebt dus geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaartjes te kopen. Wie een Gouden Seizoenkaart heeft, kan via DEZE pagina een gratis ticket bestellen voor het duel met de Noord-Hollanders.

Live updates via X en Instagram
Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via X live verslag en verzorgt updates via Instagram Stories op het account van FC Utrecht Academie. Op ESPN 4 wordt bovendien de volledige match live uitgezonden.

Een samenvatting van de vorige wedstrijd van Jong FC Utrecht, uit tegen Jong Ajax: