15 weetjes over FC Utrecht - RKC Waalwijk

03 oktober 2024

Over David Min, Michiel Kramer, Nick Viergever en nog veel meer.

De Eredivisiezaterdag eindigt met FC Utrecht – RKC Waalwijk. Een vooruitblik op de partij die zaterdag om 21.00 uur begint in Stadion Galgenwaard aan de hand van feitjes en weetjes, powered by Unibet.

Van de laatste 6 ontmoetingen tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk in de Eredivisie eindigden er 5 onbeslist. De uitzondering in die reeks was een 2-0 overwinning voor de Utrechtse FC, op 13 mei 2023, dankzij doelpunten van Tasos Douvikas en Zakaria Labyad.

Afgelopen seizoen eindigde FC Utrecht – RKC Waalwijk in 1-1 en werd het 2-2 toen beide ploegen in Noord-Brabant tegenover elkaar stonden.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 8 Eredivisiepartijen tegen RKC Waalwijk: 3 zeges, 5 remises.

Als trainer won Ron Jans in de Eredivisie alleen vaker van Foeke Booy, Robert Maaskant en Ton Lokhoff (allen 7 maal) dan van huidig oefenmeester van RKC Waalwijk Henk Fraser (6 keer).

FC Utrecht won 5 van de eerste 6 Eredivisiepartijen van dit seizoen. Het is voor het eerst dat de club uit de Domstad daarin is geslaagd.

Vorig seizoen verloor FC Utrecht juist 5 van de eerste 6 Eredivisiematchen.

RKC Waalwijk is het eerste team dat zonder punten is na 7 Eredivisiewedstrijden sinds Heracles Almelo in 2014/2015. De Heraclieden eindigden die jaargang overigens op een veilige veertiende plek.

FC Utrecht heeft een clubrecord geëvenaard door net als in 1984/1985 ongeslagen te zijn in de eerste 6 Eredivisiepartijen van het seizoen. In 1984/1985 werd in het zevende duel met 0-1 verloren van MVV.

RKC Waalwijk kan de langste verliesreeks van een club vanaf de start van een Eredivisieseizoen evenaren. FC Volendam (1963/1964) en MVV (1968/1969) hadden ooit geen enkel punt na 8 Eredivisiewedstrijden.  

Tegen RKC Waalwijk kan FC Utrecht zijn langste zegereeks in de Eredivisie evenaren. Dat record staat op 5 overwinningen op rij. Het werd voor het eerst neergezet in 2000 onder Frans Adelaar en geëvenaard in 2017 onder Erik ten Hag.

Elk van de laatste 8 overwinningen van FC Utrecht in de Eredivisie werd geboekt met 1 doelpunt verschil.

RKC Waalwijk stond als enige club nog geen enkele minuut op voorsprong dit Eredivisieseizoen. De Waalwijkers stonden ook de meeste minuten op achterstand deze jaargang: 467 van de 630 gespeelde minuten.

David Min was afgelopen seizoen met 10 treffers clubtopscorer van RKC Waalwijk in de Eredivisie en speelt nu voor FC Utrecht.

De teller van Eredivisiewedstrijden van Nick Viergever staat nu op 349. De aanvoerder van FC Utrecht kan tegen RKC Waalwijk dus zijn 350ste Eredivisiepartij spelen. Van alle huidige spelers in deze competitie bereikten alleen Jens Toornstra (451), Lasse Schöne (447) en Aaron Meijers (384) dit aantal.

Bij RKC Waalwijk keert Michiel Kramer terug van een schorsing die hem 3 wedstrijden aan de kant hield.