Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O15 verliest bekerfinale

04 mei 2024

FC Utrecht O15 heeft weinig geluk in de afronding.

Drie keer is scheepsrecht. Dit was eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van het drieluik. FC Utrecht O15 werkte hard en kreeg ook de nodige kansen. De gasten uit Eindhoven waren net wat sterker in de afronding.

De derde wedstrijd tegen PSV O15 in drie weken. De stand was gelijk, beide 1 keer winst en dus ook 1 keer verlies. Deze wedstrijd moesten we over de streep trekken. Het was ook de verjaardag van trainer Mourad el Idrissi en Noah Bout. De zon scheen flauwtjes en werd steeds sterker. Zo begon PSV O15 ook. Al snel een aanval op rechts. Mike Hoppenbrouwers pareerde tweemaal een schot maar op de afvallende bal had hij geen antwoord in de 2e minuut, 0-1. We namen de aftrap en gingen op het doel van PSV O15 af maar de aanval werd vakkundig afgeslagen. De gasten counterden naar ons doel. Driss Laaouina staakte hun aanval door een overtreding te maken. Dit op 20 meter van de rechterkant van het doel af. De spits kopte hem op doel maar Mike pareerde de bal weer uitstekend. Bovendien stond de spits ook nog eens buitenspel. De schermutselingen speelden zich veelal op het middenveld af. Toch kwam er twee keer een goede kans op een doelpunt. Helaas gingen de pogingen net naast of over. De voetbalwet leert dan dat het een lastig potje gaat worden. In de 20e minuut zette Driss goed druk op de bal en tegenstander waardoor een gevaarlijke aanval begon, helaas zonder succes. Zo gingen de aanvallen op en neer. Waarbij Mike Hoppenbrouwers alles had. Hij stompte, schopte, vloog van hoek naar hoek, hield veel tegen maar jammer genoeg niet alles.

Na de rust hetzelfde beeld. Beide teams trokken ten aanval maar PSV O15 was de gelukkigste. Zij waren toch net iets beter dan de thuisploeg vooral in de afronding. In de 50e minuut kwamen zij op 0-2. In de 57e minuut maakten wij via de jarige job Noah de 1-2. Mike onderbrak een aanval en gaf de bal direct mee waardoor een goede mogelijkheid ontstond. Daarna weer een aanval van PSV O15. De verdediger van PSV O15 lepelde de bal vakkundig naar de aanvaller die de eindstand op 1-3 bepaalde.