Voor iedereen met een rood/witte verbinding verliep de finale tussen de O18-teams van FC Volendam en FC Utrecht niet zoals gehoopt.

Sterker nog: op alle fronten werd FC Utrecht O18 door de gastheren de les gelezen en overklast. FC Volendam O18 poetste FC Utrecht O18 met 5-0 van het veld. Een meer dan verdiende overwinning en de felicitaties voor de thuisploeg met het winnen van de beker waren na afloop dan ook niet van de lucht.

FC Utrecht O18 was geen enkel moment in de wedstrijd. Het speelde te traag, liet zich opjagen en vastzetten door de tegenstander en was niet in staat zichzelf uit het moeras trekken. Dat, gevoegd bij een paar persoonlijke fouten, maakte een cocktail die de Utrechters niet smaakte.

Trainer Ferdi Vierklau analyseerde na afloop dat zijn ploeg veel te weinig gebracht had. "Misschien had de 2e helft anders verlopen, als de bal van Rafik el Arguioui vlak na rust binnenkant paal was gegaan in plaats van aan de buitenkant. Dat had een gamechanger kunnen zijn. We zouden dan een ander verloop in gang gezet kunnen hebben. Helaas was dat niet het geval".

In het afsluitende praatje gaf hij wel aan dat hij, ondanks het ontbreken van succes in de bekerfinale, trots is op het behaalde resultaat in de competitie met relatief weinig verliespartijen en een verdienstelijke 4e plek in de eindrangschikking en op de progressie die spelers hebben gemaakt.

FC Utrecht O18 is met het spelen van de bekerfinale klaar met de jaargang 2023/2024. Het was een lang en intensief seizoen. Namens FC Utrecht O18 bedankt voor het volgen van de wedstrijden van ons team.

Volgend seizoen hopen wij u in goede gezondheid weer te treffen, hetzij langs de lijn, hetzij via een andere weg. Voor nu een fijne zomer 2024 gewenst."

Uitslagen zaterdag 25 mei:

FC Twente/Heracles Academie O12 FC Utrecht O12 5-10
FC Utrecht O15 Feyenoord O15 2-1
FC Utrecht O16 FC Den Bosch O16 4-1
FC Volendam O18 FC Utrecht O18 5-0 (bekerfinale)