Verliespartij bij laatste thuiswedstrijd FC Utrecht Vrouwen

01 mei 2024

Utrechtse ploeg laat punten liggen tegen PEC Zwolle Vrouwen: 2-4

Het is FC Utrecht Vrouwen niet gelukt om directe concurrent PEC Zwolle Vrouwen in te halen op de ranglijst. Waar de Utrechters vanavond (woensdag) kansen lieten liggen, wisten de bezoekers de mogelijkheden beter te benutten. Op een zonnig Sportcomplex Zoudenbalch verloor FC Utrecht Vrouwen de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 2-4.

Het is maar goed dat iedereen snel na rust weer op de tribune zit, want de wedstrijd is slechts drie minuten hervat wanneer Lotje de Keijzer de bal het Zwolse doel binnenschiet. Na een goede dribbel van invalster Sophie Cobussen, weet De Keijzer te profiteren van de rebound en de stand op gelijke hoogte te brengen: 1-1.

Zwollenaren openen de score
Op een drukbezocht Sportcomplex Zoudenbalch is het de ploeg uit Zwolle met de grootste kansen. Binnen vijf minuten belandt de bal al in het Utrechtse goal, maar vanwege buitenspel wordt het doelpunt afgefloten. Na de sterke start neemt FC Utrecht Vrouwen het initiatief over. Toch weet het geen grote kansen te creëren en het eerste tellende doelpunt valt in de 31e minuut in het voordeel van de bezoekers. De bal komt in de voeten van Sophie van Vugt, zij kan de bal in de loop meegeven aan de voor de goal vrijstaande Britt Udink. Vanaf de zestienmeterlijn schiet zij over keepster Jasmijn de Groot heen: 0-1. Met deze stand wordt er ook afgefloten voor het rustsignaal.

Snelle gelijkmaker na rust
FC Utrecht Vrouwen schiet na rust meteen goed uit de startblokken. Sophie Cobussen, voor Tami Groenendijk in het veld gebracht, zorgt direct voor veel dreiging. Ze dribbelt richting het Zwolse doel en is hierbij een verdedigster te sterk af. Keepster Tijink kan het schot van Cobussen blokken, maar hierdoor stuitert de bal wel terug het zestienmetergebied in. Lotje de Keijzer weet hier wel raad mee en schiet de bal hard binnen in het vrije doel. Binnen drie minuten na rust staat de 1-1 tussenstand op het scoreboard.

Utrechtse kansen blijven onbenut
Een lange tijd lijkt het alsof de Domstedelingen de score gaan uitbreiden. FC Utrecht Vrouwen gaat feller de duels in. Lotje de Keijzer dribbelt over de achterlijn, waarnaar haar schot maar net voor het doel langs schuift. Een aanval met knap samenspel op het middenveld belandt via Elisha Kruize bij Cobussen. Zij schiet op haar beurt over de lat van het Zwolse doel. Snel daarna is ze opnieuw in schietpositie, nadat Eshly Bakker de bal perfect op maat geeft. Deze poging van Cobussen belandt op de paal in de verre hoek.

Uitbreiding score PEC Zwolle Vrouwen
In de 66e minuut maakt Bakker een overtreding, op een gevaarlijke plek net buiten het zestienmetergebied. Nayomi Buikema schiet de vrije trap perfect in, buiten het bereik van De Groot. Ondanks de vele kansen voor de Utrechters, zijn het toch de Zwolse vrouwen die in de 61e minuut op voorsprong staan. Hierna weet de thuisploeg het spel niet meer te domineren en benutten de Zwollenaren meerdere kansen. Na een mooie voorzet over het gehele middenveld kan Zoë Zuidberg de bal voorgeven. Sophie van de Vugt staat vrij rond de penaltystip, waar zij de bal krijgt en hard binnenschiet. Door deze treffer leidt de uitploeg met 1-3.

Hilhorst gooit wedstrijd in het slot
Dichterbij PEC Zwolle Vrouwen komen op de Azerion Vrouwen Eredivisie ranglijst lijkt nog lastiger te worden wanneer de bezoekers de 1-4 binnenschieten. Naomi Hilhorst krijgt buiten het zestienmetergebied de bal. Ze wordt niet hard genoeg aangepakt door de Utrechtse verdedigsters, waardoor ze alle tijd krijgt om uit te halen. Het harde schot belandt links bovenin het doel.

Late treffer Femke Prins
In de blessuretijd pakt Femke Prins nog een doelpunt mee voor de Utrechters. Lotje de Keijzer geeft een strakke voorzet op goal. Keepster Tijink wil de bal wegstoten, maar op dat moment probeert Prins de bal ook te koppen. Met meer geluk dan wijsheid kaatst de bal via haar achterhoofd het net in. Kort daarna wordt er afgefloten en eindigt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in een 2-4 nederlaag voor FC Utrecht Vrouwen.

Laatste wedstrijd: op bezoek in De Kuip
Volgende week zaterdag 11 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. FC Utrecht Vrouwen gaat om 16.30 uur op bezoek bij Feyenoord. Kaarten voor deze wedstrijd die gespeeld wordt in Stadion de Kuip scoor je via onze ticketpagina.

FC Utrecht Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-4
31. Britt Udink, 0-1
48. Lotje de Keijzer, 1-1
66. Nayomi Buikema, 1-2
72. Sophie van Vugt, 1-3
83. Naomi Hilhorst, 1-4
91. Femke Prins, 2-4

Gele kaarten: Eshly Bakker (FC Utrecht Vrouwen)