FC Utrecht Vrouwen sluit seizoen af met overwinning in De Kuip

11 mei 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling te sterk voor Feyenoord Vrouwen: 1-2

In de laatste speelronde van seizoen 2023/2024 van de Azerion Vrouwen Eredivisie namen de nummers zeven en acht, FC Utrecht en Feyenoord, het vandaag (zaterdag) tegen elkaar op in De Kuip. Waar beide ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht hielden, was het FC Utrecht dat de tweede helft de boventoon voerde en uiteindelijk de 1-2 overwinning binnen wist te slepen.

Rustig begin in sfeervolle Kuip
Het duel in de sfeervolle Kuip begint rustig. Na een klein kwartier spelen zijn zowel Febe Copier als Jacintha Weimar nog niet echt getest. De grootste kans van de wedstrijd komt na een halfuur spelen als Esmee de Graaf de bal op de lat schiet en daarmee verzuimt om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Twee doelpunten voor rust
Niet veel later valt het doelpunt dan toch, maar dan aan de andere kant. Dankzij verkeerd uitverdedigen van Celainy Obispo komt de bal voor de voeten van Sophie Cobussen. De aanvaller weet van dichtbij de bal achter Weimar te krijgen en doet daarmee haar oude club pijn: 0-1. Lang kan FC Utrecht niet genieten van de voorsprong. In de 39e minuut kopt Ella van Kerkhoven de bal in het Utrechtse doel en brengt daarmee de stand op gelijke hoogte.

Bakker zet FC Utrecht op voorsprong
In de tweede helft gaan beide ploegen wederom gelijk op. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling krijgt na een uur spelen een tegenslag te verwerken als Amber Visscher geblesseerd het veld moet verlaten. Toch brengt dat de uitploeg niet van de leg. Na 62 minuten spelen is het Eshly Bakker die haar ploeg op voorsprong zet. De topscorer van FC Utrecht speelt behendig een aantal Feyenoord-verdedigsters uit en ziet haar schot van richting worden veranderd. Dit zet Weimar op het verkeerde been, waardoor de bal in de korte hoek verdwijnt: 1-2.

Overwinning levert zevende plaats op
Na het doelpunt van Bakker is de uitploeg de bovenliggende partij. De ploeg van Linda Helbling voetbalt makkelijk en Feyenoord komt er niet meer aan te pas. Ook tijdens de spannende slotfase, waarbij het publiek nog één keer achter de thuisploeg gaat staan, komt FC Utrecht niet meer in de problemen en weet het de overwinning binnen te slepen. Dankzij deze drie punten sluit FC Utrecht Vrouwen haar eerste seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie af op de zevende plek.

Feyenoord Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (1-2)
34. Sophie Cobussen, 0-1
39. Ella van Kerkhoven, 1-1
62. Eshly Bakker, 1-2

Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk