Beloftenploeg sluit seizoen af met gelijkspel op Sportcomplex Zoudenbalch

10 mei 2024

Keuken Kampioen Divisie-seizoen voor Jong FC Utrecht ten einde.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Dordrecht in de laatste wedstrijd van het huidige seizoen. Aan de Koningsweg in Utrecht zette Adrian Segecic de Dordtenaren op voorsprong, waarna invaller Emil Rohd Schlichting de gelijkmaker maakte in de tweede helft.

Rohd Schlichting krijgt in kansrijke positie in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten gespeeld. De Deen twijfelt niet en haalt meteen de trekker over. Doelman Celton Biai van FC Dordrecht heeft geen antwoord op de harde inzet van Rohd Schlichting. Jong FC Utrecht komt langszij: 1-1.

Utrechtse kansen
Zoals wel vaker dit seizoen schieten de Domstedelingen uit de startblokken. Rafik El Arguioui krijgt binnen de minuut een enorme kans op de openingstreffer, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald door Jop van der Avert. Ook de gasten zijn gevaarlijk via Shiloh ’t Zand, maar op zijn inzet heeft Andreas Dithmer een reactie klaar.

Gasten op voorsprong
Via Adrian Segecic komen de Dordtenaren uiteindelijk op voorsprong in die vermakelijke eerste helft. In het tweede bedrijf laten de Utrechtse talenten zien de strijd nog niet te hebben opgegeven. Jesse van de Haar kopt over het doel en een schot van Lynden Edhart mist net precisie. Via Rohd Schlichting redt Jong FC Utrecht alsnog een punt: 1-1.

Debutanten
Bijzonder aan de wedstrijd van vandaag is dat Massien Ghaddari en Per Kloosterboer hun debuut maken voor Jong FC Utrecht. Ghaddari stond vandaag in de basis en Kloosterboer verving in de tweede helft Nazjir Held. Met de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht komt er voor Jong FC Utrecht een einde aan het seizoen 2023/2024.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1 (0-1)
39. Adrian Segecic 0-1
85. Emil Rohd Schlichting 1-1

Scheidsrechter: Luuk Timmer.