Wedstrijd van de Week: Onnodige nederlaag FC Utrecht O16

03 maart 2024

Voetbal blijft een oneerlijk spel. Een veel sterker FC Utrecht O16 vergeet zichzelf te belonen.

Een bijzonder ongelukkige nederlaag voor een goed spelende thuisploeg. Kansen waren er meer dan genoeg maar die werden helaas niet in doelpunten omgezet. Zodoende konden de gasten uit Zwolle de drie punten mee naar huis nemen.

Eindelijk was de zon eens te zien op sportpark Zoudenbalch tijdens de wedstrijd van O16. Een revanche zou wel op zijn plaats zijn vandaag, na de verloren wedstrijd vorige week tegen ADO Den Haag O16. Eerdere ontmoetingen met PEC Zwolle O16, eerder dit seizoen, gingen beide nipt met 1-0 verloren.

FC Utrecht O16 speelt goed in de 1e helft en er werd veel op de helft van PEC Zwolle O16 gespeeld. Diverse aanvallen brachten genoeg kansen en mogelijkheden, maar zonder resultaat. In de 27ste minuut was er balverlies vanuit een inworp en brak PEC Zwolle O16 uit. Lamine voorkwam met een tackle een doorbraak maar de rebound werd ingeschoten, 0-1. Toch bleven er kansen komen voor FC Utrecht O16 in de eerste helft, Geronimo kopte net over, Servatherio liep een paar man voorbij en schoot over.

In de rust was de trainer heel duidelijk, en was het stil in de kleedkamer; duels beter aangaan, goed positie kiezen voor de goal en via de ruimte spelen.

Meteen na rust een corner via de linkerkant met een uitstekende kopbal van Lamine en een goal. Helaas keurde de scheidsrechter deze af vanwege duwen en trekken van beide teams verderop in de 16. Meteen een nieuwe aanval van FC Utrecht O16 maar ook deze inzet ging net voorlangs. In de 50e minuut komt PEC Zwolle O16 compleet tegen de verhouding in op 0-2. Even later dribbelde Lamine goed door vanuit achter richting de goal en kreeg een vrije trap. Mats achter de bal die net naast de linker kruising ging. Nog een aanval via rechts, Noel liep goed door, gaf de bal strak voor de goal, maar ook deze bal kregen Geronimo en Lamine er niet in. Met 3 wissels bleef FC Utrecht O16 vechten voor een beter resultaat en PEC Zwolle O16 liep op het laatste tandvlees. Even later dacht iedereen dat we een penalty kregen nadat Lamine door een speler en keeper van PEC Zwolle getorpedeerd werd, de scheidsrechter gaf echter voordeel en 2 schoten werden geblokt. In de 80ste minuut volgde er alsnog een penalty na een overtreding op de ingevallen Pedro. Mats schoot onberispelijk de 1-2 binnen. In blessuretijd was er nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de inzet van Noël werd door de Zwolse keeper gepakt.

Een zure nederlaag voor FC Utrecht O16 dat meer dan genoeg kansen bij elkaar speelde, maar er te weinig wist te verzilveren. Volgende week uit bij Willem II moet er gewonnen worden.