Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O13 zet goede lijn voort

09 maart 2024

Een uitstekend spelend FC Utrecht O13 beëindigd succesvolle week in stijl.

Een attractief spelend FC Utrecht O13 maakte het de gasten bijzonder moeilijk. Vooral de linker- en de rechtervleugel en de as lieten zich bijzonder gelden. Verder een prima optreden van de verdediging. Kortom, een meer dan verdiende overwinning.

FC Utrecht Onder 13 heeft een goede reeks wedstrijden een passend vervolg gegeven tegen ADO Den Haag O13. Afgelopen dinsdag werd PSV O13 verslagen en dit weekend werd ADO Den Haag O13 opzij gezet met een drieklapper (3-0).

Onder een stralende voorjaarszon nam FC Utrecht Onder 13 het initiatief tegen de ploeg uit de Hofstad. Het vele balbezit op de helft van de tegenstander leidde niet direct tot grote kansen. Toch was het spel van FC Utrecht O13 aantrekkelijk te noemen. Met dynamisch aanvalsspel, over de vleugels en door de as, dwong het de tegenstander tot dilemma’s. Op de rechter vleugel speelden Sennon Bake en Nassir Bouhali een aantal keer de tegenstander uit elkaar. Op de linkervleugel was het Sami Belhadi die met verschillende actie’s een aantal keer goed door kwam. Ondanks dominantie in balbezit lieten echt grote kansen op zich wachten. In de laatste fase van de eerste helft brak Tyrell Dendoe met een kopbal, na een afgemeten voorzet van Lukas Heil, de ban. Direct na de aftrap scoorde Sami Belhadi, na een combinatie over links, direct de 2-0. Mede door de goede verdedigende organisatie van Ahmet Irgi, Matthew Sweeb, Quint van Sonsbeek, Mert Karaaslan en keeper Twan Nolte hield FC Utrecht O13 de tegenstander ver van het eigen doel af.

Ook na rust behield FC Utrecht O13 het initiatief. FC Utrecht O13 kreeg een aantal harde tackles te verwerken. Eén van deze tackles betekende het einde van de wedstrijd voor linksback Dex van de Peppel. Halverwege de tweede helft bracht FC Utrecht O13 in de vorm van Nasya Leihitu, Faas Pitstra en Jordan Hasselbaink frisse energie in de ploeg. ADO Den Haag O13 ging in de eindfase van de wedstrijd opportunistischer spelen. FC Utrecht O13 werd één op één vast gezet en ADO Den Haag O13 zocht met dieptepasses de ruimte achter de Utrechtse verdediging. FC Utrecht O13 had in deze fase moeite om de bal vast te houden. Toch was het wederom Dendoe die na goed doorzetten voor de 3-0 en de beslissing in de wedstrijd kon zorgen.

De overwinning van FC Utrecht Onder 13 laat zien dat de ploeg stappen heeft gezet binnen het samen verdedigen vanuit een goede instelling. In het verbeteren van het aanvalsspel en scoren van doelpunten zal FC Utrecht O13 in de aankomende weken nieuwe stappen moeten zetten om wedstrijden eerder te beslissen. Hiervoor zal hard gewerkt moeten worden aan het verbeteren van de technische vaardigheden.