Jong FC Utrecht werkt eerste training af op Sportcomplex Zoudenbalch

24 juni 2024

Beloftenploeg speelt eerste oefenwedstrijd tegen SV Rödinghausen.

Jong FC Utrecht begint vandaag (maandag) met de eerste training in voorbereiding op het seizoen 2024/2025. Om 10.30 uur trapt de selectie van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren af op Sportcomplex Zoudenbalch. Op zaterdag 29 juni wordt de eerste oefenwedstrijd afgewerkt tegen het Duitse SV Rödinghausen.

Het oefentreffen met de oosterburen, uitkomend in de Regionalliga West, start zaterdag om 14.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch. Die wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek.

Silas Andersen, Joshua Mukeh en Adrian Blake - vorig seizoen nog spelend voor Jong FC Utrecht - maken vanaf de nieuwe jaargang onderdeel uit van de eerste selectie van Hoofdtrainer Ron Jans. Wessel Kooy en Nazjir Held krijgen daarnaast gedurende de voorbereiding de kans zich te laten zien in het eerste elftal.

Aanwinsten Jesper van Riel en Georgios Charalampoglou sluiten vanaf vandaag aan bij de voorbereiding van Jong FC Utrecht. Stagespelers Dario Serra en Sofiane Dris, respectievelijk afkomstig van Go Ahead Eagles en SL Benfica, zijn ook van de partij.

In de technische staf van de Utrechtse beloftenploeg vindt daarnaast nog een uitbreiding plaats. Herman Kamminga maakt vanaf het seizoen 2024/2025 deel uit van de staf als assistent-trainer. De 28-jarige Kamminga komt over vanuit de Academie van FC Twente en Heracles Almelo en gaat zich in de Domstad richten op de individuele begeleiding van de spelers.