FC Utrecht verslaat USV Elinkwijk in eerste oefenduel

29 juni 2024

Drukbezocht Sportpark Elinkwijk ziet veel doelpunten: 4-2.

FC Utrecht heeft vanmiddag (zaterdag) een kleine overwinning geboekt op Partnerclub USV Elinkwijk. Dankzij goals van Ole Romeny, Victor Jensen en tweemaal David Min won de Utrechtse FC met 4-2. Vanwege een medische situatie bij de doelman van USV Elinkwijk werd de wedstrijd iets eerder dan gebruikelijk beëindigd. Vanuit het hart wensen we de doelman heel veel sterkte en beterschap!

Sterk begin, snelle voorsprong
FC Utrecht begint sterk aan het treffen met USV Elinkwijk, dat vanaf komend seizoen speelt in de Tweede Klasse. Anthony Descotte neemt binnen vijf minuten twee keer het doel van Sam Rockx onder vuur en Nick Viergever test doelman Rockx na een afvallende bal uit een hoekschop. Ole Romeny schiet op aangeven van Anthony Descotte vervolgens de 1-0 tegen de touwen.

FC Utrecht dominant
Ondanks het feit dat FC Utrecht veel op de helft van USV Elinkwijk speelt, komen de blauw-witten er een aantal keer uit. Speldenprikjes leveren echter nog geen probleem op voor doelman Tom de Graaff. Aan de andere kant heeft Descotte de 2-0 op de schoenen, maar zijn inzet wordt op een correcte manier verdedigd door de Elinkwijkse defensie. Vlak na de drinkpauze moet FC Utrecht dan toch de gelijkmaker incasseren, Djustin Louwars profiteert van een slordigheid in de opbouw: 1-1.

Elinkwijk op voorsprong
Na ruim een half uur spelen neemt USV Elinkwijk zelfs de voorsprong. Jordi Grilk schiet op fraaie wijze buiten bereik van De Graaff de bal in de kruising: 1-2. Schoten van Victor Jensen en Romeny leveren vervolgens geen treffer op, waarna het tweede doelgerichte schot van Jensen wel trefzeker is. Uit de draai zet hij FC Utrecht weer naast USV Elinkwijk: 2-2.

Veel wissels
In de tweede helft begint bijna een compleet nieuw FC Utrecht aan de aftrap, op doelman De Graaff na. Een van die nieuwelingen is David Min. De spits krijgt na een uur spelen de mogelijkheid om vanaf de strafschopstip gelijk te maken, en die kans laat hij niet onbenut. FC Utrecht weer op voorsprong op Sportpark Elinkwijk: 3-2. Even later heeft invaller Matisse Didden de 4-2 op zijn hoofd, maar zijn inzet treft het aluminium. In de slotfase weet Min zijn tweede doelpunt van de middag te maken: 4-2.

FC Utrecht – USV Elinkwijk 4-2 (2-2)
10. Ole Romeny 1-0
26. Djustin Louwaars 1-1
33. Jordi Grilk 1-2
44. Victor Jensen 2-2
62. David Min 3-2, strafschop
84. David Min 4-2

Scheidsrechter: Nurretin Eren.