Derde editie U4U Sportdag geheel in het teken van verbinding

17 juni 2024

Alleen maar winnaars op Sportcomplex Zoudenbalch.

Op donderdag 13 juni 2024 was de door FC Utrecht georganiseerde U4U Sportdag, een sportdag voor deelnemers van de maatschappelijke initiatieven van de club. Tal van leuke sportieve uitdagingen stonden op het programma. Van footgolf en voetbaldarts tot aan “klein duimpje voetbal”.

De opening van de dag werd met veel enthousiasme verzorgd door Cor Jansen, directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Aansluitend volgde een sportieve warming-up voor alle deelnemers door beweegpartner in sport en plezier, Sportivate.

Uiteindelijk deden er ruim 100 personen mee aan de derde editie van de U4U Sportdag. De deelnemers, verdeeld over in totaal elf teams, waren afvaardigingen van onder meer Stichting JoU, Tulp Training, Ithaka, On the Move, Philadelphia, de FC Utrecht OldStars en ook studentenvereniging Veritas. Ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen, plezier en verbinding stonden centraal. Aan het einde van de dag was iedereen het erover eens dat al deze verschillende deelnemers aan de U4U Sportdag meer overeenkomsten dan verschillen hadden. En de belangrijkste overeenkomst was uiteraard de liefde voor FC Utrecht.

Ook voor de innerlijke mens werd goed gezorgd door het aanbieden van lunchpakketjes, samengesteld door cateringpartner Compass, gebakken koeken vanuit de PI Nieuwegein en mede-voorbereid door de deelnemers uit de leer-/werktrajecten van U4U.

Na de lunch werden de spellen met veel fanatisme hervat en om 14.00 uur volgde het laatste fluitsignaal. Wat volgde was een groepsfoto van alle deelnemers op het veld van Sportcomplex Zoudenbalch met op de achtergrond Stadion Galgenwaard. De sportieve dag werd afgesloten met een trotse blijk van waardering naar alle deelnemers door Manager Participatie Robert Junier en de prijsuitreiking werd verzorgd door Algemeen Directeur FC Utrecht Thijs van Es. Het winnende team van de dag was team 'XXL Nutrition', maar ook de overige deelnemers gingen met een medaille naar huis. De U4U Sportdag kende alleen maar winnaars! Tot slot werd er als verrassing nog een gesigneerd shirt van Sam Lammers verloot aan één van de gelukkige deelnemers, welke beschikbaar is gesteld door De Kroon Facilitaire Diensten.

"Ik vond de U4U Sportdag super leuk omdat er heel veel leuke spellen waren waarbij we elkaar als team hielpen en omdat ik nieuwe vrienden heb gemaakt", glunderde één van de deelnemers na afloop.

Alle teams waren gesponsord door betrokken partners uit het zakelijke netwerk van FC Utrecht en voor iedere deelnemer was er een goedgevulde goodiebag beschikbaar gesteld. Een speciale dank gaat dan ook uit naar: Odido, Douwe Egberts, DHL, XXL Nutrition, SB Post, DDF Beheer, Luba, De Rotary, Luba, Supportersvereniging FC Utrecht, Unibet (FC Utrecht Fonds), Stichting Alder Tree, Move Sports Care en De Kroon Facilitaire Diensten.