Winst en verlies in doelpuntrijk tweeluik met RC Lens

27 juli 2024

Twaalf goals in dubbele vriendschappelijke confrontatie in Utrecht.

FC Utrecht won en verloor vanmiddag in vriendschappelijke partijen tegen RC Lens. Het eerste onderonsje met de ploeg uit de Ligue 1 resulteerde in een 2-1 zege voor de Utrechters, de tweede partij - die direct daarna werd gespeeld - ging met 4-5 verloren.

De concurrentie in deze fictieve strijd is ferm deze zaterdagmiddag op Sportcomplex Zoudenbalch, maar toch beslist Jens Toornstra ‘m overtuigend in zijn voordeel: de clash om het Doelpunt van de Dag. De ervaren FC Utrecht’er ziet op slag van rust in de eerste van twee oefenpartijen keeper Hervé Koffi ver voor zijn doel staan. En maakt dan ten volle gebruik van het feit dat hij, nog net op eigen helft, in balbezit komt. Een juweel van een poeier volgt, de gelijkmaker is een feit: 1-1. Typisch zo’n doelpunt dat op platforms als Instagram en TikTok de komende dagen goed is voor flink wat ‘views’.

Succesvol omgebogen
Siebe Horemans beslist de eerste van twee matchen tegen RC Lens in Utrechts voordeel. Na een door Souffian El Karouani genomen hoekschop, een minuut of tien voor tijd, schiet de rechtsback de bal even kalm als afgemeten binnen: 2-1. Daarmee is het door Angelo Fulgini in de eerste helft gescoorde doelpunt min of meer weggepoetst; van 0-1 buigt FC Utrecht het tegen RC Lens om naar 2-1.

Scherpe oefenpartijen
Vrijwel direct na de eerste partij, begint het tweede duel. Daarin staan totaal andere teams aan de aftrap. Wat niet anders is in match twee ten opzichte van duel één: de intensiteit waarmee gespeeld wordt. Hoog tempo, stevige duels; op het randje en soms er zelfs wat over. Precies van die oefenpotten die competitievoetbal zo goed als evenaren.

Descotte opent de score
FC Utrecht begint voortvarend aan de tweede wedstrijd: Anthony Descotte bezorgt de FC uit de Domstad een voorsprong: 1-0. Maar nog voordat er een kwartier aan speeltijd op de klok staat, hangt de vlag er al anders bij: Stijn Spierings (1-1) en Wesley Saïd (1-2) zijn namens RC Lens trefzeker. Halverwege is de stand weer in balans. Tien minuten voor de break maakt Ivar Jenner een prachtige goal: hij knalt de bal van ver buiten de zestienmeter de bovenhoek in: 2-2.

Knotsgekke tweede helft
Ook al een fijne treffer: de 3-2 van Adrian Blake, een minuut of tien na de rust. Maar de voorsprong die de Engelsman de Utrechters bezorgt, verdwijnt al snel. Wesley Saïd (3-3) en Rémy Labeau Lascary (strafschop, 3-4) zorgen ervoor dat bij de Fransen een glimlach doorbreekt. Isac Lidberg brengt de bordjes tijdens een knotsgekke tweede helft weer in balans (4-4), maar het laatste woord op deze doelpuntrijke middag is aan de bezoekers. Na een scrimmage geeft Tom Pouilly de bal het laatste zetje, en daarmee beslist hij het oefenduel in het voordeel van RC Lens: 4-5.

Volgende testcase: Venezia FC-thuis
De volgende testcase voor FC Utrecht is donderdag. Dan komt Venezia FC op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor dat oefenduel is inmiddels in volle gang. Tickets zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht - RC Lens 2-1 (1-1)
35. Angelo Fulgini 0-1
45. Jens Toornstra 1-1
80. Siebe Horemans 2-1

Gele kaarten: Jens Toornstra (FC Utrecht), Massadio Haidara, Jonathan Gradit (RC Lens).

Rode kaart: 25. Will Still (trainer RC Lens).