Noah Ohio direct trefzeker bij winst op Al Rayyan SC

18 juli 2024

FC Utrecht verslaat Al Rayyan SC met 4-1.

FC Utrecht verslaat Al Rayyan SC met mooie cijfers. Op het terrein van USV Elinkwijk eindigt het duel met de club uit Qatar in een 4-1 overwinning. Namens FC Utrecht waren Jens Toornstra, Ole Romeny, Noah Ohio en David Min trefzeker.

Via een mooie pass van Victor Jensen wordt David Min richting het doel van Al Rayyan SC gestuurd. We zien de 85e minuut op de klok als één van FC Utrecht aanwinsten voor aankomend seizoen zijn kwaliteiten kan tonen. En dat doet hij. Koelbloedig schuift Min de bal in het doel en zorgt daarmee direct voor de eindstand op het scorebord: 4-1. 

Volley
FC Utrecht komt vandaag razendsnel op voorsprong. Fahad Younes wordt onder druk gezet door de voorste linie van FC Utrecht, waardoor de doelman van Al Rayyan de bal vluchtig moet wegwerken. Dusdanig dat de bal recht in de voeten van Jens Toornstra wordt gespeeld. De middenvelder van FC Utrecht twijfelt geen seconde, haalt uit en ziet vervolgens de bal weer in het doel belanden: 1-0. 

Gelijkmaker
Door een fout in de opbouw van FC Utrecht neemt Al Rayyan de bal over. In de snelle aanval die daarop volgt komt Rodrigo in scoringspositie in het Utrechtse zestienmetergebied. En daar weet de spits met 28 interlands en 8 doelpunten voor Spanje op zijn naam wel raad mee: 1-1.

Ole Romeny 
Een kleine tien minuten na de gelijkmaker van Rodrigo noteert FC Utrecht weer een voorsprong. Dit keer is het Ole Romeny die in het zestienmetergebied van Al Rayyan wordt gevonden. De rechtsbuiten dreigt met een aantal scharen en besluit om vervolgens de bal prachtig in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Younes, raak te schieten. Met een 2-1 voorsprong gaan de beide teams de rust in. 

Debuut Noah Ohio
Na een uur gespeeld te hebben loopt Anthony Descotte naar de zijlijn voor een wissel. Zijn vervanger? Kersverse aanwinst Noah Ohio. Zijn officieuze debuut is daarmee een feit. En dat beloont Ohio een klein kwartier later. Het schot van Romeny wordt door de doelman van Al Rayyan SC nog gekeerd, maar in de rebound is Ohio vlijmscherp en zorgt hij ervoor dat de marge wordt vergroot: 3-1.

Volgende partij: Schalke-04
Voor FC Utrecht staat morgen (vrijdag) het volgende oefenduel op het programma. Om 13.00 uur wordt er achter gesloten deuren geoefend tegen FC Schalke 04. Wie het verloop van de wedstrijd wil volgen, kan daarvoor terecht op FC Utrecht’s kanalen op Instagram, Facebook en X. Na afloop van de partij volgt bovendien een wedstrijdverslag met foto’s en karakteristieken op deze website. En een samenvatting inclusief reacties publiceert FC Utrecht op YouTube. Ook kan rechtstreeks naar het vriendschappelijke duel gekeken worden via het YouTube-kanaal van FC Schalke 04, dat een livestream uitserveert.


FC Utrecht - Al Rayyan 4-1 (2-1)
5. Jens Toornstra 1-0
26. Rodrigo 1-1
32. Ole Romeny 2-1
71. Noah Ohio 3-1
85. David Min 4-1


Gele kaarten: -


Rode kaarten: -


Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Rickson van Hees (75. Siebe Horemans), Joshua Mukeh (75. Matisse Didden), Mike van der Hoorn (75. Nick Viergever), Nazjir Held (75. Souffian El Karouani); Ivar Jenner (46. Zidane Iqbal), Jens Toornstra (75. Alonzo Engwanda), Silas Andersen (75. Victor Jensen); Ole Romeny (75. David Min), Anthony Descotte (60. Noah Ohio), Adrian Blake (75. Jeppe Okkels)


Opstelling Al Rayyan:
Fahad Younes, Murad Naji, Abdulaziz Hatem, Gabriel Pereira, Ahmed Al-Minhali, André Amaro, Adel Bader, Mohamed Surag, Rodrigo Moreno, Khalid Muftah, Róger Guedes