FC Utrecht verkoopt Calvin Raatsie aan Excelsior

16 juli 2024

Doelman (22) zet loopbaan voort in Kralingen.

FC Utrecht heeft doelman Calvin Raatsie verkocht aan Excelsior. De 22-jarige sluitpost maakt per direct de overstap van de Utrechtse Eredivisionist naar het Keuken Kampioen Divisie-team uit Kralingen.

Raatsie trekt in de zomer van 2022 voor het eerst het keepersshirt van FC Utrecht aan. De jeugdinternational speelt in de jaren ervoor voor Ajax, RKAV Volendam en EVC. In Utrecht komt Raatsie tot 22 partijen met het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen wordt Raatsie door de Utrechters verhuurd aan Roda JC Kerkrade, waarvoor hij 18 duels keept.

“Dat het voor de ontwikkeling van Calvin in deze fase van zijn loopbaan belangrijk is competitieve wedstrijden te spelen in een eerste elftal, is evident. Dat de kans daarop bij FC Utrecht vanwege de aanwezigheid van ervaren en sterke goalies voor hem relatief klein is, eveneens. Daarom stond Calvin open voor een overstap naar een andere club”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Wij zijn met Excelsior tot een passende oplossing gekomen voor het nog doorlopende contract van Calvin. We bedanken Calvin voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem alle succes toe in het vervolg van zijn carrière.”