FC Utrecht legt talentvolle spits Shedrach Ebite vast

01 juli 2024

Aanvaller (18) wordt toegevoegd aan O19-selectie.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Shedrach Ebite. De 18-jarige aanvaller komt over van Ajax en heeft in de Domstad een contract voor twee jaar getekend. Bij de Utrechtse FC begint de spits in het O19-team.

Op de velden van The Goal Getters in ’s-Hertogenbosch scoort Ebite zijn eerste doelpunten, waarna hij op 9-jarige leeftijd de overstap maakt naar de jeugdopleiding van stadsgenoot FC Den Bosch. Die club verruilt de spits twee jaar geleden voor Ajax, waar hij een seizoen in de O17-ploeg speelt en een jaargang in het O18-team uitkomt.

Zijn profdebuut maakt Ebite op 27 oktober 2023. Die dag speelt hij met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie tegen Roda JC Kerkrade.

“Shedrach is een fysiek sterke spits, die gemakkelijk scoort”, zegt Hoofd Jeugdpleiding Robin Pronk over de aanvallende aanwinst. “Hij maakt veel loopacties in de diepte en gebruikt zijn lichaam vaak in duels met zijn directe tegenstander. We zijn meer dan tevreden dat we Shedrach kunnen toevoegen aan FC Utrecht O19 en kijken uit naar een goede samenwerking.”