FC Utrecht Fonds ondersteunt Speelgoedbank Het Speelkwartier

16 juli 2024

Bijdrage van 1.970 euro voor speelgoedbank in De Meern.

Het FC Utrecht Fonds streeft ernaar, in samenwerking met Unibet, projecten te ondersteunen die de lokale gemeenschap in de regio Utrecht ten goede komen. Deze maand (juli) heeft het FC Utrecht Fonds een cheque overhandigd aan de Speelgoedbank Het Speelkwartier in Utrecht.

Veel mensen moeten rondkomen van een klein budget. Voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen is het ontvangen van een verjaardagscadeau of een cadeautje op 5 december geen vanzelfsprekendheid. Laat staan dat zij zomaar tussendoor iets krijgen. Speelgoedbank De Meern, met de naam Het Speelkwartier, helpt deze kinderen door bruikbaar speelgoed in te zamelen dat heel en compleet is, en het aan hen door te geven.

Elk kind verdient de kans om te spelen, omdat dit bijdraagt aan hun sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling. Zo kunnen kinderen zich optimaal ontplooien tot evenwichtige volwassenen. Dit recht op spelen, zou los moeten staan van hun thuissituatie en de financiële situatie van hun ouders of verzorgers.

FC Utrecht steunt de Speelgoedbank om verschillende redenen. De voetbalclub voelt zich sterk betrokken bij de lokale gemeenschap en wil bijdragen aan initiatieven die het welzijn van kinderen bevorderen. Door de Speelgoedbank te ondersteunen, helpt FC Utrecht kinderen uit minderbedeelde gezinnen toegang te krijgen tot speelgoed. Dit speelgoed speelt een cruciale rol in hun sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast voelt FC Utrecht een maatschappelijke verantwoordelijkheid en inzet voor gelijkheid. De club erkent dat spelen een fundamenteel recht is voor elk kind, ongeacht hun economische achtergrond. Door hun steun aan de Speelgoedbank draagt FC Utrecht bij aan het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen in de regio, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en gelukkige volwassenen.

Met een maandelijkse toewijzing van 1.970 euro worden initiatieven gesteund die sociale cohesie bevorderen en mensen verbinden. In juni steunde FC Utrecht de initiatieven van de U4U Sportdag. Wil jij een aanvraag doen voor volgend seizoen? Dat kan via DEZE PAGINA.