FC Utrecht Vrouwen moet onderspit delven in vermakelijk duel

11 februari 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling verliest met 0-2 van PSV Vrouwen

Op Sportcomplex Zoudenbalch speelde FC Utrecht vandaag (zondag) tegen de nummer drie van de Azerion Vrouwen Eredivisie: PSV Vrouwen. In een duel waarbij beide partijen tot kansen kwamen, was het uiteindelijk de uitploeg die aan het langste eind trok en de eindstand bepaalde tot 0-2.

Vermakelijke openingsfase
De eerste serieuze kans is voor de thuisploeg. Na een goed opgezette aanval stuit FC Utrecht in de vijfde minuut op PSV-goalie Moon Pondes. Ook de uitploeg laat van zich horen: Febe Copier weet na krap een kwartier spelen te voorkomen dat haar ploeg op achterstand komt, door de inzet van PSV van dichtbij te pakken. In de openingsfase gaat het spel gelijk op: FC Utrecht is sterk in de opbouw en weet gevaar te stichten met een aantal goed uitgespeelde aanvallen. De Eindhovenaren zijn voornamelijk gevaarlijk dankzij de snelle voorhoede, waar de Utrechtse defensie haar handen vol aan heeft.

Uitpartij steeds dominanter
In de 24e minuut moet de ploeg van Linda Helbling dan toch tegen een achterstand aankijken: een mooie steekbal van Nina Nijstad zorgt ervoor dat Zera Hulswit de bal voor kan geven op Chimera Ripa, die op haar beurt de 0-1 op het scorebord kan zetten. Daarna heeft de uitploeg het sterkere van het spel en is het steeds dominanter op de helft van FC Utrecht aanwezig. Vlak voor rust verzuimt PSV de score verder uit te breiden als Ripa na een fout in de Utrechtse defensie naast schiet.

Sterk begin tweede helft
FC Utrecht schiet de tweede helft uit de startblokken en gaat meteen opzoek naar de gelijkmaker. Er wordt veel druk gezet op de helft van PSV en de thuisploeg is gevaarlijk via de linkerflank, met Amber Visscher en Judith Roosjen. In de 53e minuut is het de laatstgenoemde die haar goed geplaatste schot gepakt ziet worden door Pondes. FC Utrecht blijft de aanval zoeken en kansen creëren. De 1-1 hangt in de lucht, zo voelt het ook op de goedgevulde tribune op Sportcomplex Zoudenbalch.

Onverwachtse tegentreffer
Na een uur spelen breekt PSV door via Maxime Snellenberg, Copier komt doel uit en weet de aanval onschadelijk te maken. Aanvankelijk lijkt het of scheidsrechter Van der Helm fluit voor een penalty, tot groot ongenoegen van het publiek. Uiteindelijk wordt die beslissing teruggedraaid. Daarna is PSV dichtbij de 0-2; de bal wordt vlak voor de lijn weggehaald door Elisha Kruize, die net vers het veld in is gekomen. De thuisploeg is merkbaar uit de concentratie gehaald en moet dat meteen bekopen met een tegendoelpunt dat letterlijk uit de lucht komt vallen: Snellenberg weet een hoge voorzet van de Eindhovenaren achter Copier te koppen en breidt daarmee de score uit naar 0-2.

FC Utrecht blijft jagen op de aansluitingstreffer
Daarna blijft de thuisploeg jagen op de aansluitingstreffer en is het in de blessuretijd nog dichtbij de 1-2. Na een goede voorzet van Ilse van der Zanden schiet Kruize rakelings naast het doel van de tegenstander. Vlak daarna fluit scheidsrechter Van der Helm voor het eindsignaal en staat er een 0-2 eindstand op het scorebord.

Volgende halte: AZ-uit
De eerstvolgende keer dat de ploeg van Linda Helbling in actie komt is op zondag 3 maart. Die middag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Alkmaar. Een week later wacht de volgende beproeving: in Stadion Galgenwaard ontvangt FC Utrecht op 10 maart Ajax Vrouwen. De Noordtribune is inmiddels volledig uitverkocht voor dit duel. Scoor dus nog snel je tickets via de kaartverkooppagina van FC Utrecht Vrouwen en zorg dat je erbij bent!

FC Utrecht Vrouwen – PSV Vrouwen (0-2)
24. Chimera Ripa, 0-1
65. Maxime Snellenberg, 0-2

Gele kaarten: Elisha Kruize (FC Utrecht)