Na afloop van de bekerwedstrijd tegen PSV O19 (1-4 verlies; PSV O19 bekert verder) streden teleurstelling en realiteitszin met elkaar.

Teleurstelling, natuurlijk, omdat het bekeravontuur nu al voorbij is, eigenlijk nauwelijks is begonnen. En realiteit, die aan geeft dat een tegenstander als PSV O19 voor de Utrechtse groep op dit moment een paar maten te groot is. Waar PSV O19 elkaar gemakkelijk vindt en goed combineert heeft de thuisploeg moeite met de balvaardige Eindhovenaren. En ja, dan lopen de zaken niet zoals je graag zou willen.

Zoals in de 11e minuut, als de bal weer terug uit gaat en er onnodig een corner wordt weggegeven. Met een listige hoofdbeweging stuurt Floris Bos de bal naar de verre hoek. 0-1. Of in de 31e minuut, ook weer bij een hoekschop. Ingestudeerd of niet, de Utrechtse verdediging is er vandaag niet op ingericht. 0-2.

De thuisploeg laat zich niet uit het veld slaan door deze twee tegenslagen. Al combinerend komen de Utrechtse voorwaartsen bij het vijandelijke doel, maar het vizier staat dan niet op scherp. Of men heeft teveel tijd nodig waardoor de Eindhovense verdedigers kunnen ingrijpen. Hoe dan ook, de eerste helft is niet aan de thuisploeg besteed.

Dat trainer Kevin van Veen in de rust zijn onvrede en teleurstelling kenbaar maakte laat zich raden. Hij wisselt 3 keer om zodoende iets te weeg te brengen. Het is tenslotte ‘maar’ 0-2, nietwaar?

Maar de hoop op een beter resultaat wordt al na 5 minuten spelen in de tweede helft de grond in geboord. Spits in Eindhovense dienst Robin van Duiven schermt de bal goed af en legt terug op de klaarstaande Eus Waayers, die met een droge knal aan alle Utrechtse illusies een einde maakt. Het moet gezegd dat beiden weinig in de weg werd gelegd door de Utrechtse verdedigers; die stonden erbij en keken er naar.

Deed de thuisploeg dan helemaal niets terug? Jawel. Het eerste balcontact van de nét ingevallen Giordinelo Meulens was een kopbal, waarmee hij in de 74e minuut de 1-3 liet aantekenen. De vrije trap werd door Gustav Arcos Sundqvist fraai genomen. Door deze goal kwam er weer hoop aan Utrechtse zijde en werd het weer enigszins spannend. Maar PSV O19 speelde het goed uit en liet vlak voor tijd de 1-4 op het scorebord zetten. Een doelpunt voor de statistieken, maar toch.

De analyse van de trainer, na afloop:” We hadden een goed plan, echter in de uitvoering waren we vandaag niet goed. Veel ballen die zowel voor de één als voor de ander zouden kunnen zijn, won PSV O19. Ja, dan wordt het lastig.”

Het einde dus van een heel kort bekeravontuur voor de Utrechters. Volgende week start de competitie in Divisie 1 en treedt FC Utrecht O19 aan tegen de leeftijdsgenoten van Ajax O19. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

FC Utrecht O19 – PSV O19 1-4 (Beker)

11. 0-1 Floris Bos

31. 0-2 Joel van den Berg

50. 0-3 Eus Waayers

74. 1-3 Giordinelo Meulens

84. 1-4 Manuel Bahaty