Terug in De Galgenwaard: Oscar Fraulo naar FC Utrecht

22 augustus 2024

Utrechters huren Deense middenvelder (20) van Borussia Mönchengladbach met optie tot koop.

Middenvelder Oscar Fraulo gaat opnieuw aan de slag bij FC Utrecht. De 20-jarige jeugdinternational uit Denemarken wordt andermaal gehuurd van Borussia Mönchengladbach. FC Utrecht heeft ook een optie tot koop op de Deen bedongen.

In zijn geboortestad Odense begint Fraulo bij OKS met voetballen. Op 13-jarige leeftijd maakt hij de overstap naar FC Midtylland en bij die club doorloopt hij vervolgens de volledige jeugdopleiding, om in 2021 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal te maken in een Champions League-voorrondewedstrijd.

Met FC Midtjylland speelt Fraulo ook in het Deense bekertoernooi en in de Superligaen, de hoogste divisie van Denemarken, voordat hij in de zomer van 2022 transfereert naar Borussia Mönchengladbach. Fraulo, zoon van een Deense moeder en Italiaanse vader, maakt op 11 maart 2023 zijn eerste speelminuten in de Bundesliga en doet daarnaast voornamelijk ervaring op in de beloftenploeg die uitkomt in de Regionalliga West. Fraulo speelt door de jaren heen jeugdinterlands voor Denemarken Onder 16, Onder 17, Onder 19, Onder 20 en Jong Denemarken.

In de zomer van 2023 strijkt Fraulo neer bij FC Utrecht, dat hem huurt van Borussia Mönchengladbach. De middenvelder komt in het seizoen 2023/2024 tot 35 officiële duels in het rood-wit van de Utrechters, waarvoor hij 3 goals maakt en 4 assists verzorgt. Fraulo groeit met zijn spel uit tot een gewaardeerde kracht in Stadion Galgenwaard en doet het stadion ontploffen na de 4-3 tegen Ajax op 22 oktober van het vorige jaar. Fraulo gaat bij FC Utrecht met rugnummer 6 spelen.

“Toen mij de mogelijkheid werd geboden om nog een jaar voor FC Utrecht te spelen wilde ik daar vol voor gaan”, vertelt Oscar Fraulo. “Het is hier niet geëindigd zoals ik het graag had gewild. Ik wilde terugkomen omdat ik voelde dat ik iets goed wil maken en om samen te strijden voor Europees voetbal. Ik wil zo snel mogelijk beginnen en kijk er enorm naar uit om weer hier voor de supporters te spelen in stadion.”