Jans: ‘Dat moeten we zien te bewijzen zondag’

30 augustus 2024

Vooruitblikken op FC Utrecht – FC Twente vanuit Overvecht.

Na de nipte overwinning in blessuretijd tegen NAC Breda heeft FC Utrecht zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Overmorgen (zondag) speelt FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd met publiek tegen FC Twente. Vandaag blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op de wedstrijd tegen de Tukkers vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

“Het was een sensationele overwinning. Twee doelpunten in blessuretijd binnen drie minuten. Maar het is duidelijk dat we aan de bal niet goed hebben gespeeld’, aldus Ron Jans na de vraag over wat zijn gevoel was na de wedstrijd. Op de vraag welke verbeterpunten er zijn zegt Jans het volgende: “Het grootste verschil zat hem in het winnen van duels. In de duels waren we absoluut niet beter en dan moet je uit bij NAC echt oppassen.”

Tijdens de oefenpot afgelopen dinsdag, wederom tegen NAC Breda, waren er drie officieuze debutanten. Op de vraag hoe de spelers het gedaan hebben antwoordde de Hoofdtrainer het volgende: “Massien Ghaddari is een rechterverdediger met aanvallende impulsen en die heeft het goed gedaan. Kolbeinn Finnsson is hartstikke fit en speelde makkelijk mee met het elftal. Yoann Cathline is snel en heeft een goede individuele actie en kan een speciale speler zijn.”

“We willen heel graag laten zien dat we een concurrent zijn van FC Twente en dat moeten we zien te bewijzen zondag”, aldus de oefenmeester.

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – FC Twente, met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Vasilis Barkas.