FC Utrecht Fonds ondersteunt Resto VanHarte Utrecht

28 augustus 2024

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor nieuw initiatief.

Het FC Utrecht Fonds streeft ernaar, in samenwerking met Unibet, projecten te ondersteunen die de lokale gemeenschap in de regio Utrecht ten goede komen. Deze maand (augustus) heeft het FC Utrecht Fonds een cheque overhandigd aan Resto VanHarte Utrecht.

Resto VanHarte Utrecht zet zich in om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan door het organiseren van gezellige diners voor wijkbewoners, met de hulp van vrijwilligers. Vaak worden deze diners georganiseerd rond een speciaal thema, waarbij persoonlijke aandacht voor de gasten centraal staat. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en gehoord voelt. Door deel te nemen aan deze diners, hoe klein het netwerk ook is, kunnen mensen zich meer verbonden voelen met hun buurt en wordt eenzaamheid verminderd.

In Utrecht heeft Resto VanHarte momenteel drie locaties: in Leidsche Rijn verzorgen ze elke vrijdag het diner, bij Woonin in Transwijk op de eerste dinsdag van de maand, en in het theehuis van Nieuw Rotsoord op de overige dinsdagen.

Deze bijeenkomsten zijn niet alleen waardevol voor de gasten, maar ook voor de vrijwilligers, die voldoening halen uit hun bijdrage aan de gemeenschap. Het resultaat is dat zowel gasten als vrijwilligers met een goed gevoel naar huis gaan.

FC Utrecht ondersteunt Resto VanHarte Utrecht, omdat het initiatief de sociale samenhang in de regio Utrecht versterkt en bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid en sociaal isolement onder bewoners. De club ziet dit als een belangrijke kans om inclusiviteit te bevorderen en zich actief in te zetten voor het welzijn van de lokale gemeenschap, waarmee ze haar verantwoordelijkheid als maatschappelijk betrokken organisatie benadrukt. Ook ziet de club het als een kans.

Met een maandelijkse toewijzing van 1.970 euro worden initiatieven gesteund die sociale cohesie bevorderen en mensen verbinden. In juli steunde FC Utrecht de initiatieven van Speelgoedbank het Speelkwartier. Wil jij een aanvraag doen voor de maand september? Klik dan HIER.