Beloftenploeg laat voorsprong uit handen glippen tegen FC Emmen

30 augustus 2024

Jong FC Utrecht incasseert tweede thuisnederlaag: 1-2.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (vrijdag) een 1-2 nederlaag moeten incasseren tegen FC Emmen. Nadat Silas Andersen de Utrechters nog op voorsprong zette, kwamen de Drentenaren na rust langszij via Mike te Wierik en een discutabel gegeven strafschop benut door Jalen Hawkins.

Jong FC Utrecht zet alles op alles om een nieuwe nederlaag op Sportcomplex Zoudenbalch dit seizoen te voorkomen. Dreiging is er meer dan voldoende, zeker als Emil Rohd Schlichting over de rechterkant van het veld het strafschopgebied instormt. Met nog een paar minuten op de klok lijkt de poeier van de Deen richting de verre kruising te zeilen, maar tot ieders teleurstelling spat dat schot uiteen op de lat. Het blijft 1-2 voor FC Emmen, een voorsprong die de ploeg van Robin Peter niet meer uit handen geeft.

Vermakelijk duel
In een meer dan boeiende eerste helft golft het spel op en neer en ontstaan er kansen voor beide ploegen. Kelian Nsona schiet namens de gasten voorlangs en Adrian Blake zorgt voor dreiging voor het doel van Luca Unbehaun. De grootste kans tot de openingstreffer van Andersen komt op naam van Torben Rhein, die met een verwoestende uithaal het houtwerk treft. Andersen is vlak voor rust het meest alert na een vrije trap van Rafik El Arguioui en benut van dichtbij een niet te missen kans: 1-0.

Gevaarlijk Jong FC Utrecht
In het vervolg tonen de Utrechtse talenten nog meer dreiging voor het doel van FC Emmen. Ivar Jenner haalt uit van afstand en El Arguioui ziet na een mooie solo zijn inzet maar net naast de kruising vliegen. Ook Andersen bezorgt doelman Unbehaun alle mogelijke problemen met een harde afstandspegel, waarna invaller Georgios Charalampoglou uit de draai in het vangnet schiet. Talloze kansen die helaas niet mogen baten voor de Utrechters, allemaal nadat Te Wierik (hoekschop) en Hawkins (vanaf elf meter) de wedstrijd hebben omgedraaid.

Interlandbreak
Voor Jong FC Utrecht staat volgende week geen wedstrijd op het programma vanwege de interlandbreak. Een week later, op vrijdag 13 september, reizen de Utrechters af naar De Koel in Venlo voor het treffen met VVV-Venlo. Die wedstrijd begint die dag om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Emmen 1-2 (1-0)
37 Silas Andersen 1-0
53 Mike te Wierik 1-1
72 Jalen Hawkins 1-2 (strafschop)

Gele kaarten: Rickson van Hees (Jong FC Utrecht), Mike te Wierik (FC Emmen).

Scheidsrechter: Martin Pérez.