Er zat strijd in, er zat voetbal in. En er zat een overwinning in, eigenlijk, afgelopen week voor Jong FC Utrecht op bezoek bij De Graafschap. Een driepunter werd het niet, maar dankzij goals van Anthony Descotte en Emil Rohd Schlichting oogstte het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren wel een punt op het veld van de Superboeren: 2-2.

Net zoals in 2016/2017
Voor het eerst dit seizoen ook ‘plussen’ op Sportcomplex Zoudenbalch: dat zal ongetwijfeld een van de doelen zijn van Jong FC Utrecht vanavond. Dat moet dan gebeuren tegen FC Emmen, een team dat door de Utrechtse talenten in het verleden twee keer werd verslagen: in beide gevallen in jaargang 2016/2017. Toen werd het 3-1 in Utrecht (Mitchell van Rooijen, Myenty Abena en Hamza Boukhari namen de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening) en zelfs 0-3 in Emmen, waar Nick Venema (twee) en Sylla Sow voor de treffers van de Domstedelingen zorgden. Sindsdien zijn de Drenten niet meer geklopt door de Utrechters: vijf van de zes onderlinge ontmoetingen werden door de Emmenaren gewonnen, één keer eindigde het onbeslist.

Doelpunten van Duitse makelij
FC Emmen heeft na drie Keuken Kampioen Divisie-speelrondes vier punten. Na een nederlaag tegen FC Dordrecht op de eerste speelronde werd in Volendam met 0-1 gewonnen van de plaatselijke FC. Vorige week eindigde FC Emmen – Helmond Sport in 0-0. De twee doelpunten van FC Emmen van dit seizoen werden door Duitsers gemaakt; Julius Kade en Jalen Hawins troffen allebei een keer doel. Ook de oefenmeester van de Emmenaren is Duits: Robin Peter is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van de Drenten.

Tickets online en bij kassa’s verkrijgbaar
Kaarten voor Jong FC Utrecht – FC Emmen zijn ONLINE verkrijgbaar en op de wedstrijddag tot 17.00 uur ook te koop in de FC Utrecht Fanshop én kunnen vanaf 19.00 uur worden aangeschaft bij de kassa’s op Sportcomplex Zoudenbalch. Er is vrije kaartverkoop; je hebt dus geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaartjes te kopen. Wie een Gouden Seizoenkaart heeft, kan via DEZE pagina een gratis ticket bestellen voor het duel met de Emmenaren.

Live updates via X en Instagram
Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via X live verslag en verzorgt updates via Instagram Stories op het account van FC Utrecht Academie. Ook komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het schakelprogramma Voetbal op Vrijdag van ESPN. Op ESPN Extra wordt bovendien de volledige match uitgezonden.

Een samenvatting van de vorige wedstrijd van Jong FC Utrecht, uit tegen De Graafschap: