11 weetjes over FC Utrecht - FC Twente

30 augustus 2024

Over Noah Ohio, Sam Lammers, Ron Jans en nog veel meer.

Geen kek statistiekje, maar misschien stiekem wel het belangrijkste feitje van allemaal: voor het eerst dit seizoen speelt FC Utrecht met publiek in Stadion Galgenwaard. En wel zondag, vanaf 12.15 uur, tegen FC Twente. Een vooruitblik op die partij aan de hand van tal van andere aardige wetenswaardigheden, powered by Unibet.

FC Utrecht pakte afgelopen seizoen 4 punten tegen FC Twente: in Stadion Galgenwaard werd het 1-1, in Enschede eindigde het in een 0-1 zege voor de Utrechters.

Daarmee zijn meteen 2 van de 104 eerdere ontmoetingen tussen FC Utrecht en FC Twente in de Eredivisie genoemd. De Utrechters wonnen 30 maal, ook 30 keer eindigde het onbeslist en in 44 gevallen grepen de Tukkers de volle buit.

FC Utrecht is 11 thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen tegen FC Twente. Alleen tegen PSV wacht FC Twente net zo lang op een uitzege als tegen FC Utrecht.

Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht stond in de Eredivisie 6 keer tegenover Joseph Oosting, de oefenmeester van FC Twente. Jans won 5 maal, 1 duel eindigde onbeslist.

Jans stond 3 seizoenen voor de groep bij FC Twente, dat in die jaargangen eindigde op respectievelijk plaats 10, 4 en 5.

FC Utrecht won vorige week in Breda van NAC dankzij twee treffers van Noah Ohio in de blessuretijd: 1-2. Na 3 speeldagen staat de teller van FC Utrecht nu op 7 punten. Daar had de FC uit de Domstad vorig seizoen 10 duels voor nodig.

FC Twente kwam in de Eredivisie vooralsnog 2 keer in actie dit seizoen en heeft 4 punten verzameld.

In elk van de laatste 7 uitwedstrijden die FC Twente in de Eredivisie speelde, incasseerde de ploeg uit Enschede een doelpunt.

Noah Ohio en Ole Romeny zijn FC Utrecht’s gedeelde topscorers van dit seizoen, met allebei 2 treffers. In de voorbije 6 Eredivisiejaargangen was er 1 speler met minimaal 3 treffers na 4 speelrondes voor FC Utrecht: Bas Dost in 2022/2023.

Sam Lammers, tegenwoordig uitkomend voor FC Twente, scoorde in elk van zijn laatste 6 uitwedstrijden in de Eredivisie; een reeks die 5 wedstrijden van FC Utrecht bevat.

Twee mogelijke jubilarissen bij FC Twente: keeper Lars Unnerstall en oud-speler van FC Utrecht Ricky van Wolfswinkel kunnen zondag in Stadion Galgenwaard hun honderdste Eredivisiewedstrijd in dienst van FC Twente spelen.