De bijzondere samenwerking voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse is een ‘een-tweetje’ tussen Sanquin en Odido. Een halfjaar geleden attendeerde Sanquin het telecombedrijf er, met een knipoog, op dat enkele marketinguitingen van Odido veel op de huisstijl van Sanquin leken. Daarop ging Odido op eigen sportieve wijze de uitdaging aan en kwam met de mogelijkheid om via de sponsoring van FC Utrecht het belang van het vinden van nieuwe bloed- en plasmadonors te onderstrepen. Zo hopen beide partijen dat supporters in Stadion Galgenwaard en thuis op de bank die live meekijken zich aanmelden als nieuwe donor bij Sanquin via de speciale landingspagina sanquin.nl/fcutrecht.
Leo Hensen, Head of Marketing & Communications Mass Market bij Odido: “Onze samenwerking met FC Utrecht kenmerkt zich door verbinding en menselijkheid. Na de sportieve uitnodiging van Sanquin, was het voor ons een logische keuze om onze rol als hoofdsponsor van FC Utrecht in te zetten om het, letterlijk levensbelangrijke, werk van Sanquin de nodige aandacht te geven. Op deze manier kunnen we een brug slaan tussen Sanquin en potentiële nieuwe donors.”
Joyce Veekman, Directeur Communicatie en Marketing bij Sanquin, kijkt uit naar de wedstrijd: “Odido toont zich een betrokken partner in Sanquins zoektocht naar nieuwe bloed- en plasmadonors, daar zijn we hen zeer dankbaar voor. Met het doneren van bloed of plasma geven onze donors letterlijk hoop, toekomst én leven aan duizenden patiënten in Nederland. We hopen dat ook heel Utrecht zich van haar beste kant laat zien en zich aanmeldt als donor."
Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es zegt het volgende: “Wij als FC Utrecht zijn trots dat onze hoofdsponsor Odido haar positie beschikbaar stelt voor dit belangrijke doel. Het toont de warme betrokkenheid van Odido bij de gemeenschap en onze gezamenlijke inzet om bij te dragen aan een gezondere toekomst."
Slechts één op de vijftig mensen doneert bloed of plasma, terwijl één op de vier mensen ooit bloed nodig heeft. Bloed is van levensbelang voor mensen met kanker, slachtoffers van verkeersongevallen en patiënten die veel bloed verliezen tijdens operaties of bevallingen. Bovendien worden bloedbestanddelen gebruikt voor de ontwikkeling van medicijnen voor meer dan 100 verschillende ziekten.
Vers bloed is altijd nodig vanwege de beperkte houdbaarheid. In 2024 zijn er in de regio Utrecht nog 4.000 nieuwe bloed- en plasmadonors nodig, mede omdat huidige donors soms moeten stoppen vanwege leeftijd, persoonlijke omstandigheden of gezondheidsredenen.