FC Utrecht O14 ontvangt op een gure herfstige zaterdag koploper Ajax O14 op Sportcomplex Zoudenbalch. Op voorhand een uitdagende wedstrijd, koploper Ajax O14 heeft al 10 wedstrijden op rij gewonnen. De ploeg van trainer Maarten Bormans pakte al 12 punten in thuiswedstrijden. Op voorhand een prachtig affiche in een competitie waarin de teams ontzettend dicht bij elkaar staan.

De wedstrijd gaat in de openingsfase gelijk op, waarbij de eerste kans voor Ajax O14 is. Een afstandsschot gaat echter voor de goal van Julius van Ieperen langs. Het lukt FC Utrecht O14 goed om gasten uit Amsterdam op eigen helft te houden, maar het tweede moment dat de Amsterdammers de bal in de ploeg houden slaan ze razendsnel toe. Sean Calor komt voor verdediger Brandon Hamilton en scoort de 0-1. De thuisploeg gooit er na de tegentreffer een schepje bovenop en creëert meerdere mogelijkheden. Een grote kans wordt, na het omspelen van de keeper, van de doellijn gehaald door een verdediger van Ajax O14.

De tweede helft een heel dominant FC Utrecht O14 dat Ajax O14 onder druk heeft op eigen helft. Het speelt kans na kans bij elkaar maar het lukt niet om goed af te ronden. Ook het metaalwerk, paal en lat, worden gehaald. Tot 10 minuten voor tijd de sterk ingevallen Serge Novikov onderuit wordt gehaald in de 16 meter van Ajax O14 en FC Utrecht O14 een penalty toegekend krijgt. Rayen Zoufri benut deze koelbloedig. FC Utrecht O14 neemt geen genoegen met de 1-1 stand en jaagt op de winnende treffer. Mohamed Belhadid wordt 2 minuten voor tijd vrij voor de keeper gezet, maar ziet zijn inzet gekeerd worden. Uit de daaropvolgende counter snelt Denzel Darko de verdediging van FC Utrecht O14 voorbij en schiet de 1-2 tegen het net. In de slotminuut wordt de score zelfs vergroot tot 1-3.

Een geflatteerde nederlaag en FC Utrecht O14 had vandaag recht op de overwinning. "Het zal beter moeten afronden en de kwaliteit van de eindpass zal omhoog moeten om ook in dit soort wedstrijden met 3 punten te kunnen eindigen, maar over het spel van FC Utrecht O14 zijn wij zeer tevreden”. Aldus de trainer.